Nalazite se
  • Pop Tech
  • Do 2015. pola milijuna optičkih priključaka
Članak
Objavljeno: 08.03.2011. 14:00

Širokopojasni internet sve bliže 

Do 2015. pola milijuna optičkih priključaka

Hrvatska bi do ljeta trebala usvojiti izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama i Strategiju razvoja širokopojasnog pristupa internetu, što bi nam do 2015. godine moglo donijeti čak pola milijuna optičkih priključaka.

Do 2015. pola milijuna optičkih priključaka

Najavio je to državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta na današnjoj konferenciji o elektroničkim komunikacijama.

U sklopu svojih nacionalnih ciljeva trebali bismo do 2013. godine osigurati milijun fiksnih priključaka širokopojasnog pristupa internetu (broadbandu), od čega bi njih 20 posto bilo optičkih. Riječ je o investiciji vrijednoj 654 milijuna kuna.

Mileta je naglasio da bi do 2015. godine broj fiksnih optičkih priključaka trebao porasti na pola milijuna, a to će nas stajati dodatnih 90 milijuna kuna.

Predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Miljenko Krvišek osvrnuo se i na prošlogodišnje sukobe s T-HT-om, ustvrdivši kako se HAKOM neće dati impresionirati ničijom snagom i veličinom, već će nastaviti raditi po zakonu. Najavio je okretanje lokalnim zajednicama od kojih očekuje veće investiranje u razvoj broadbanda.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->