Nalazite se
  • Pop Tech
  • Headset koji će vas ubiti ako poginete u igri
Članak
Objavljeno: 10.11.2022. 12:20

NerveGear 

Headset koji će vas ubiti ako poginete u igri

Čovjek koji je Zuckerbergu prodao Oculus VR platformu, predstavio je svoj najnoviji izum koji će vam pogibiju u igri prenijeti u stvarnost.

Headset koji će vas ubiti ako poginete u igri

Palmer Lucky je osnivač tvrtke Oculus iz koje su proizašli istoimena VR platforma i Oculus Rift headset, odnosno brand koji je od njega kupio Facebook (današnja Meta), na kojem Zuckerberg i društvo danas temelje čitavu priču o multiverzumu, jer žele da jednog dana svi zujimo u VR svijetu uz pomoć Oculus naočala.

Lucky je 2012. godine na Kickstarteru privukao više od 2 milijuna dolara za projekt Oculus, da bi ga dvije godine nakon toga prodao Facebooku za nepoznati iznos zelenih novčanica.

Mada je 2017. godine osnovao novu tvrtku za vojne tehnologije pod nazivom Anduril Industries koja uspješno proizvodi tehnologiju za nadzor granica i tehnologiju ABMS (Advanced Battle Management Systems) za upravljanje zapovjednim stožerima na bojišnicama, Luckey povremeno zablista na svojem blogu, gdje predstavlja neke doista bizarne projekte.

Najnoviji među njima je VR headset pod nazivom NerveGear koji bi gamerima trebao pružiti najveću moguću dozu realnosti, barem što se tiče umiranja u igri.

Ideja se temelji na videoigri i anime seriji Sword Art Online (SAO)u kojoj igrači MMORPG igre otkriju da ne mogu skinuti VR šljem s glave i da će im pogibija u virtualnom svijetu prouzročiti smrt i u pravom.

Upravo je SAO izazvao veliki interes za VR igrama i Oculusom, posebice u Japanu, a jedan od fanova serijala je bio i Palmer Luckey.

Njegov NerveGear headset je zamišljen kao VR uređaj koji se spaja na korisnika preko neuralnog sučelja kako bi mu pružio neviđenu dozu realnosti u igri. Za razliku od VR šljema u SAO-u, koji sadrži emiter mikrovalova koji može spržiti mozak korisnika kads pogine u igri, Luckey je u svoj NerveGear headset ugradio tri eksplozivna naboja koji se aktiviraju određenom frekvencijom kada igrač pred oči dobije crveni game over ekran, nakon čega će mu glava doslovce eksplodirati.

Luckey kaže da je NerveGear za sada samo komad umjetnine i izrađen je samo s ciljem kako bi isprovocirao developere igara da vide do koje krajnosti bi mogli povećati realnost u igri.

"Koliko znam, ovo je prvi VR uređaj koji nije fikcija i koji može doista ubiti korisnika. I neće biti posljednji. Vidimo se u metaverzumu", piše Luckey na svojem blogu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Palmer Luckey NerveGear
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->