Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hibridni Mercedes skinuo rekord Nürburgringa za 8 sekundi
Članak
Objavljeno: 11.11.2022. 12:55

Mercedes 

Hibridni Mercedes skinuo rekord Nürburgringa za 8 sekundi

Mercedes-AMG One je službeno postao najbrži serijski auto na stazi Nürburgring Nordschleife.

Hibridni Mercedes skinuo rekord Nürburgringa za 8 sekundi

Prije dvije godine Mercedes-AMG je srušio Lamborghini s vrha ljestvice najbrže odvoženog kruga u klasi serijskih automobila na stazi Nürburgring Nordschleife s vremenom od 6:48.047. Mercedes je izgubio naslov 2021., kada se Porsche 911 GT2 RS vratio na čelo sa 6:43.300.

Ali sada je došao red na novi Mercedes-AMG One hiperautomobil od 1063 konja, koji je na istoj stazi odvezao najbrži krug s vremenom od 6:30.70, odnosno čak 8 sekundi brže od Poreschea. 

Podvig je još impresivniji jer je vozač Maro Engel, koji je također postavio rekord 2020., izvukao rekordni krug samo nekoliko sekundi prije zatvaranja staze za taj dan, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Naravno, proizvodne specifikacije za One prilično su daleko od tipičnog osobnog automobila. Automobil se temelji na hibridnom pogonu izvedenom iz F1 sa središnje postavljenim 1,6-litrenim e-turbo V6 i četiri elektromotora povezana s 8,4-kWh litijevom baterijom visokih performansi.

To daje do 1.049 KS (782 kW) snage i omogućuje brzine do 352 km/h.

M

Na 'Ringu' je Maro Engel postavio automobil u način rada "Race Plus", maksimizirajući aktivnu aerodinamiku, spuštajući automobil za 37 mm na prednjoj osovini i 30 mm na stražnjoj, tjerajući sve motore na maksimalnu snagu. Kako bi sačuvao dovoljno baterije za najkritičnije dionice pri velikim brzinama, Engel se oslonio na četverostupanjsku kontrolu protoka energije (EFC) i regeneracijsko kočenje gdje god je to bilo optimalno za rekuperaciju baterije.

Mislimo da je sad došlo vrijeme da Rimac Nevera pokaže tko je šef Nürburgringa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->