Nalazite se
  • Pop Tech
  • HondaJet 2600 za transkontinentalne letove
Članak
Objavljeno: 17.10.2021. 15:35

Honda Aircraft Company 

HondaJet 2600 za transkontinentalne letove

Honda Aircraft Company je na NBAA 2021 izložbi predstavila koncept HondaJet 2600 poslovnog mlažnjaka.

HondaJet 2600 za transkontinentalne letove

Hondina zrakoplovna divizija Honda Aircraft Company predstavila je koncept svoje nove generacije poslovnog mlaznog zrakoplova pod nazivom HondaJet 2600.

U koncept su ugrađene najnovije Hondine tehnologije Over-The-Wing Engine Mount (OTWEM) i Natural Laminar Flow (NLF), zahvaljujući kojima će ovo biti prvi lagani mlazni zrakoplov sa sposobnostima dugih transkontinentalnih letova od 4870 km , pa kažu da će moći u jednom letu prijeći čitave Sjedinjene Američke Države, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Letjelica velike energetske učinkovitosti posjeduje prostranu i tihu kabinu u kojoj može ugostiti 11 putnika.

Zrakoplov može letjeti brzinom od 834 km/h na najvećoj visini od 14,5 km, a kupci će na raspolaganju imati tri različite konfiguracije interijera.

HondaJet 2600 6

Zahvaljujući hibridnim energetskim sustavima i naprednom aerodinamičnom dizajnu zrakoplov će trošiti 20% manje goriva u odnosu na druge mlažnjake u klasi, a pilotima će za pomoću pri upravljanju na raspolaganju biti napredni autopilotski sustavi s automatskim sustavom dodavanja gasa i automatskim kočenjem.

HondaJet 2600 3

Ako ste postali "jednorog" i sljedeća faza vam je postati član jet-set elite, ovo vam je igračka o kojoj možete razmisliti do 2024. godine kada bi trebala krenuti u prodaju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->