Nalazite se
  • Pop Tech
  • Isprintajte si vlastite hi-fi slušalice
Članak
Objavljeno: 08.10.2012. 11:45

Replicator 

Isprintajte si vlastite hi-fi slušalice

MakerBot nudi sve više zanimljivih projekata korisnicima svojih 3D printera.

Isprintajte si vlastite hi-fi slušalice

Tvrtka MakerBot, koja je nadavno otvorila i svoj prvi dućan u kojem možete kupovati njihove 3D printere i predmete koji su njima izrađeni, u svoju ponudu uvrštava kompletan sustav za izradu hi-fi slušalica.

Pod uvjetom da posjedujete njihov Replicator 3D printer, moći ćete naručiti datoteku za printanje stereo slušalica, a elektroničke komponente će vam poslati u kitu, kako biste ih mogli sami ugraditi u isprintanu osnovu.

Prema riječima MakerBota, ove slušalice su ultralagane, unikatnog dizajna i zvučnih karakteristika kojih se ne bi sramio niti jedan DJ, a tvrtka ih ne namjerava prodavati kao gotov proizvod, već isključivo kao projekt u kitu za "uradi sam majstore". Naravno za one koji kupe njihov 3D printer.

MakerBot tvrdi kako će sve "neprintane" komponente (zvučnike i elektroniku) prodavati po tvorničkoj cijeni, što znači da je ovo samo jedan od niza projekata namijenjenih promociji njihovih 3D printera.

Nije nam poznato bismo li zakonski smjeli proizvoditi te slušalice njihovim printerima i prodavati ih kao vlastite proizvode, no vjerujemo kako će se prije ili kasnije ovo razviti u profitabilan biznis, jer ne vidimo smisao u tome da svi proizvodi koje izrađujete njihovim printerima budu namijenjeni isključivo za osobne potrebe. Je li ovo naznaka jedne nove industrije?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->