Nalazite se
  • Pop Tech
  • Microsoftov AI rekonstruirao antička olimpijska borilišta
Članak
Objavljeno: 13.11.2021. 11:13

Common Grounds 

Microsoftov AI rekonstruirao antička olimpijska borilišta

Posjetite Olimpiju kakva je bila prije dvije tisuće godina sa Zeusovim hramom i olimpijskim stadionom.

Microsoftov AI rekonstruirao antička olimpijska borilišta

Grčko Ministarstvo kulture i sporta udružilo se s Microsoftom kako bi digitalno rekreirali Olimpiju iz doba održavanja antičkih Olimpijskih igara prije 2000 godina.

Microsoft je za realizaciju tog projekta surađivao s tehnološkom tvrtkom Iconem kako bi pomoću zemaljskih kamera i dronova snimili stotine tisuća fotografija antičkih lokacija kako izgledaju danas. Potom su sve slike procesirane Microsoftovim Ai-jem kako bi se kreirali precizni fotorealistični 3D modeli uz čiju pomoć je napravljena kompletna digitalna rekonstrukcija svih 27 lokacija koje uključuju Zeusov hram i olimpijski stadion.

cg

Kako biste mogli uživati u pogledu na ovu povijesnu atrakciju, Ancient Olympia: Common Ground možete posjetiti putem web sučelja, Android ili iOS aplikacije za proširenu stvarnost te pomoću Microsoftovih HoloLens naočala.

AOCG 2

Prve antičke Olimpijske igre održale su se u Olimpiji 776. godine prije nove ere i ponavljale svake 4 godine kao i današnje, te su se najvjerojatnije održavale sve do spaljivanja Zeusovog hrama 426. godine nove ere čije uništenje je naredio istočnorimski car Teodozije II.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->