Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nadzorni dron s AI nanoračunalom
Članak
Objavljeno: 22.11.2023. 15:18

Drone Volt Kobra 

Nadzorni dron s AI nanoračunalom

Umjetna inteligencija na pogon Nvidijinog procesora pomaže dronu u prikupljanju i obradi podataka.

Nadzorni dron s AI nanoračunalom

Francuska tvrtka Drone Volt, na sajmu vojnih, policijskih i sigurnosnih rješenja Milipol Paris 2023, predstavila je svoj novi nadzorni dron Drone Volt Kobra koji je dizajniran za potrebe nadzora, sigurnosti i inspekcija.

Dron može nositi napredne senzore, industrijske alate i još mnogo toga te letjeti do 55 minuta bez tereta i 30 minuta s teretom od 5 kg.

Njegovo integrirano Nvidia Xavier Nx ugrađeno računalo pomaže u prikupljanju i obradi snimki s kamere te omogućuje korištenje prilagođenih AI aplikacija poput analize slike u stvarnom vremenu i otkrivanja anomalija na terenu koji se nadzire.

Dron sadrži AES-128 standard za napredno šifriranje podataka koje osigurava sigurnu komunikaciju između drona i daljinskog upravljača, a francuska tvrtka kaže da mu 4G/5G, Wi-Fi i Bluetooth povezivost jamče vezu čak i u najudaljenijim okruženjima, dok HDMI, Ethernet, USB, UART/Serial i CAN priključci omogućuju integraciju s ostalom opremom i teretom.

Drone Volt Kobra

Precizno pozicioniranje omogućuje najsuvremeniji dvostruki GPS sustav pozicioniranja s ugrađenom RTK tehnologijom, pa kažu da dobivate podatke točne do centimetra, tu ju su i ugrađena dva Lidar senzora.

Drone Volt Kobra je razvijen u suradnji s četiri grupe projektantskih ureda tvrtke i proizvodi se u Francuskoj, a tvrtka ističe da je 100% europska inovacija.

Francuska tvrtka nije objavila koliko će dron koštati i kada će se naći u prodaji, a sve zainteresirane pozivaju da se jave putem ove poveznice i ostave svoje podatke kako bi dobili detaljnije informacije.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Drone Volt
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->