Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nike razvija vlastiti metaverse svijet
Članak
Objavljeno: 19.11.2021. 10:25

Nikeland 

Nike razvija vlastiti metaverse svijet

Poznati proizvođač tenisica udružio se s Robloxom kako bi kreirali virtualni svijet pod nazivom Nikeland.

Nike razvija vlastiti metaverse svijet

Nike je ušao u partnerstvo s Roblox platformom za internetske igre kako bi razvili i korisnicima ponudili besplatni virtualni svijet pod nazivom Nikeland.

Taj virtualni prostor koji predstavlja neku vrstu metaversea na kojem rade Meta i Microsoft, uključuje mini igre koje će igrači moći igrati sami ili u društvu sa svojim prijateljima, a zahvaljujući integraciji s pametnim telefonom, mobitel ćete moći koristiti za pretvaranje kretanja u stvarnom prostoru u kretanje u igri što će vam primjerice omogućiti dugačke skokove i brzo sprintanje.

Obzirom da se radi o Nikeu, Nikeland će dakako sadržavati i izložbeni prostor s različitim virtualnim inačicama proizvoda poput tenisica, odjeće i druge sportske opreme, koju ćete moći stavljati (oblačiti) na svojeg avatara.

No to je tek početak onoga što će Nikeland ponuditi u budućnosti, jer Nike želi u svojem virtualnom svijetu održavati i natjecanja koja će biti povezana s globalnim sportskim događanjima poput nogometnih utakmica tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine u Kataru.

Pored toga izložbeni prostor bi se jednog dana mogao koristiti za "teasanje" novih Nikeovih proizvoda.

U Nikeland možete uskočiti putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nike metaverse Nikeland Roblox
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->