Nalazite se
  • Pop Tech
  • Novi G Master ima najširi zum na svijetu
Članak
Objavljeno: 10.07.2020. 12:15

FE 12-24mm F2.8 GM 

Novi G Master ima najširi zum na svijetu

FE 12-24mm F2.8 GM objektiv može stvoriti dinamičke perspektive koje su izvan okvira ljudskog oka.

Novi G Master ima najširi zum na svijetu

Sony je predstavio novi 12-24 mm G Master objektiv, koji dolazi s najširim zumom na svijetu s konstantnim otvorom blende F2.8. Ovaj kompaktni objektiv idealan je za snimanje krajolika, zvjezdanog neba i arhitekture, a istovremeno nudi dodatnu pokretljivost za fotografe aktivnih sportskih događanja koji žele koristiti ultra široke kutove.

Uvođenje FE 12-24 mm F2.8 GM objektiva znači da F2.8 serija Sonyjevih G Master objektiva sada ima raspon od 12 mm do 200 mm i da na 12 mm nudi najširi zum na svijetu od F2.8ii. Na ovoj žarišnoj duljini moguće je naglasiti distancu i stvoriti dinamičke perspektive koje su izvan okvira ljudskog oka, otvarajući vrata za nove načine kreativnog izražavanja.

sb021o2ledyngeu3gqfj

Objektiv sadrži tri izuzetno precizna XA (ekstremno asferična) elementa, uključujući najveći XA element ikad napravljen za α (Alpha) objektiv. Ovi XA elementi uz dodatak još jednog asferičnog elementa učinkovito suzbijaju astigmatizam, komu i zakrivljenost polja sve do rubova slike. Dodatno, tri ED staklena elementa (Extra-Low Disperzija) plus dva Super ED staklena elementa, snažno umanjuju kromatsku aberaciju (iskrivljenje slike zbog disperzije svjetlosti) i kombiniraju se međusobno kako bi postigli jasnoću kutova, umanjujući pritom razlijevanje boja.

Mehanizam plutajućeg fokusa dijeli fokusnu grupu objektiva na dvije neovisno upravljane skupine. Izuzetno je učinkovit u postizanju odličnih performansi izbliza i maksimalne oštrine na bilo kojoj udaljenosti, jer dijeli fokusnu leću na dvije neovisno kontrolirane skupine. Također pomaže ostvariti konstantnu minimalnu udaljenost fokusiranja od 0,28 metra tijekom zumiranja i zato što je to leća s unutarnjim fokusom, njegova duljina ostaje konstantna, a težište vrlo malo varira, tako da je u ruci uvijek optimalno uravnotežen.

FE 12-24mm F2.8 GM koristi četiri originalna XD linearna motora velike brzine s ekstremno dinamičnim potiskom kako bi se osiguralo da je kompatibilan sa svim brzinskim performansama trenutnih i budućih tijela fotoaparata. S dva za svaku fokusnu skupinu objektiva, automatsko fokusiranje je brzo i precizno, a novi upravljački algoritmi maksimiziraju reakciju XD linearnog motora.

qyhshtcsoty4xvvy85vv

Potpuno novi Nano AR Coating II koji se može ravnomjerno primijeniti na elementima velikih objektiva ili visoko zakrivljenim površinama elemenata, prvi je put upotrijebljen na FE 12-24mm F2.8 GM. On suzbija unutarnje refleksije, minimizira odbljesak kako bi isporučio jasne, oštre slike i usprkos širokom kutu objektiva, Nano AR Coating II održava visoku jasnoću i kontrast na površini cijele slike, čak i pri otežanim svjetlosnim uvjetima.

Stalni maksimalni otvor blende od F2.8 pri svim žarišnim duljinama osigurava stabilnost izloženosti pri zumiranju. To znači da brzina zatvarača i ISO osjetljivost mogu ostati dosljedni (konstantni) tijekom snimanja filmova. Kreativne mogućnosti koje pružaju snimanje filmova pod kutom gledanja od 12 mm s konstantnim otvorom blende od F2.8 u punom kadru su bezgranične, međutim, kada se koristi na APS-C kameri ili sa Super 35 kutom gledanja, široki kraj raspona zuma postaje ekvivalentan 18 mm, pružajući vrlo koristan raspon zumiranja za snimanje filmova, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Težine od samo 847 grama, FE 12-24mm F2.8 GM nudi brojne značajke za potpunu profesionalnu kontrolu snimaka. One uključuju prilagodljivi gumb zadržavanja fokusa, prekidač načina fokusiranja, prsten za zumiranje i prsten za fokusiranje koji su postavljeni za lakši rad tijekom snimanja. Linearni odziv MF osigurava da prsten za fokusiranje reagira izravno na najfinija podešavanja prilikom ručnog fokusiranja, pružajući trenutačan i precizan osjećaj kontrole.

Otporan je na prašinu i vlagu, a prednji element objektiva sadrži fluoridni sloj koji odbija vodu, ulje i druge onečišćivače, a istovremeno olakšava brisanje otisaka s površine leće. Stražnji nosač filtra sadrži standardni ND-oblik, korekciju boje i druge filtre za proširene mogućnosti izražavanja. Također dolazi s kalupom za izrezivanje filtera.

FE 12-24mm F2.8 GM će biti dostupan od kolovoza 2020., po cijeni od cca. 3300 eura.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->