Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pametne naočale kineske policije u lovu na kriminalce
Članak
Objavljeno: 08.02.2018. 10:47

GLXSS ME 

Pametne naočale kineske policije u lovu na kriminalce

Policajci na željezničkim postajama koriste naočale koje prepoznaju osumnjičenike.

Pametne naočale kineske policije u lovu na kriminalce

Policajke i policajci na željezničkim postajama u gradu Zhengzhou, prvi su organi reda u svijetu koji koriste pametne naočale GLXSS ME tvrtke LLVision za prepoznavanje i hvatanje osumnjičenika za razna kaznena djela.

Naočale koje nalikuju na Google Glass spajaju se na pametni telefon ili tablet, a kada kamera uhvati facu nekog prolaznika, sustav za prepoznavanje lica u jednoj desetinki sekunde prođe kroz offline bazu od 10.000 osumnjičenika te upozorava policijske službenike ukoliko detektira nekog kriminalca kako bi ga odmah mogli privesti ili ispitati.

Zahvaljujući ovim naočalama, kineska policija je već uhitila 7 osoba povezanih s kriminalnim slučajevima poput trgovine ljudima i bijega s mjesta prometne nesreće, kao i 26 osoba s lažnim identitetima.

0

Inače, ove naočale LLVisiona se u slobodnoj prodaji prodaju za 630 dolara i isporučuju u razne zemlje koje uključuju SAD i Japan.

Kina je predvodnik trenda nadzorne tehnologije (ne znamo zašto nas to ne čudi), pa između ostaloga planira postaviti 400 milijuna novih CCTV video kamera visoke razlučivosti širom zemlje u sljedeće tri godine i stvara nacionalnu bazu prepoznavanja lica koja će omogućiti prepoznavanje svakog kineskog građana u roku od tri sekunde. Tehnologija se trenutno ispituje u zapadnoj pokrajini Xinjiang, gdje ju vlasti koriste za nadzor većinske muslimanske populacije.

Obzirom da se Kini nitko previše ne brine za privatnost građana i ljudska prava, vjerujemo da će oko Velikog brata gledati punim kapacitetom i pokazati nam koje su krajnje mogućnosti ove tehnologije u pozitivnom i negativnom smislu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam