Nalazite se
  • Pop Tech
  • Plaćanje depozita za Muskov satelitski internet
Članak
Objavljeno: 28.02.2021. 11:11

Starlink 

Plaćanje depozita za Muskov satelitski internet

Na mail nam je stigla ponuda o mogućnosti rezervacije Starlink interneta uz plaćanje depozita od 99 dolara.

Plaćanje depozita za Muskov satelitski internet

Kada je prošle godine Starlink podigao web stranicu starlink.com na kojoj ste se mogli besplatno predbilježiti za uslugu satelitskog interneta koji se temelji na velikoj konstelaciji Muskovih internetskih satelita, odmah smo se prijavili, iako je rečeno da će usluga u početku biti dostupna samo u dijelovima SAD-a i Kanade.

Nešto manje od godinu dana nakon toga i nakon više lansiranja Muskovih satelita Falcon raketama, dobili smo mail od Starlinka u kojem nas obavještavaju da možemo uplatiti depozit u visini od 99 američkih dolara. Dakako, ne pada nam na pamet da to učinimo, jer do dolaska Starlinka u naše krajeve mogu još proći godine, ali nam djeluje zanimljivo na koji način Musk i ekipa pokušavaju povratiti barem mali dio velike investicije koju su uložili u jedan od najvećih infrastrukturnih internetskih projekata današnjice.

Ukoliko se ipak odlučite uplatiti polog Musku, naći ćete se pri vrhu prioriteta za područje na kojem živite kada usluga postane dostupna, a svoj depozit u bilo kojem trenutku možete povući.

Ukoliko uspijete dočekati Starlink, morat ćete jednokratno uplatiti još 499 dolara (plus dostava) za Starlink kit, odnosno satelitski tanjur s opremom za spajanje i postavljanje na krov, a usluga interneta brzine između 50 Mb/s i 150 Mb/s će vas koštati 99 dolara mjesečno.

starlink kit

Isplati li se? Zasad je još teško reći, ali vidjet ćemo prve reakcije komercijalnih korisnika u SAD-u i Kanadi, kojima će usluga biti dostupna ove ili sljedeće godine. Dio njih već sudjeluje u testnom programu, no morali su potpisati ugovor o tajnosti po kojem ne smiju iznositi nikakve detalje o kvaliteti Muskovog interneta. Usprkos tome, na internetu su se već pojavile anonimne "recenzije" u kojima se mogu vidjeti podijeljene reakcije. Nekima internet radi super i brzo, drugima često puca, a treći su nezadovoljni jer je usluga dostupna u testnoj fazi samo nekoliko sati dnevno.

Internetska mreža čiji sateliti izluđuju astronome, očito se počela opasno zahuktavati i možda je i mi dođemo u priliku testirati, no još ne damo lovu MuskuVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->