Nalazite se
  • Pop Tech
  • Predstavljen električni VW za 25 tisuća eura
Članak
Objavljeno: 16.03.2023. 13:06

Volkswagen 

Predstavljen električni VW za 25 tisuća eura

Novi Volkswagenov električni auto opravdava ime kompanije koje u prijevodu znači narodni auto.

Predstavljen električni VW za 25 tisuća eura

Volkswagen je predstavio koncept malog električnog auta pod nazivom ID. 2ALL, za koji kaže da bi se na tržištu mogao naći u cjenovnom rangu od 25.000 eura.

Automobil koji bismo mogli nazvati Volkswagenovima "narodnim autom" 21. stoljeća, dolazi s dometom od 450 km s jednim punjenjem, a u njega su ugradili mnoge tehnologije iz većih i skupljih modela.

Auto koji spada otprilike u klasu Volkswagenovih Golf i Polo modela, trebao bi se u prodaji na europskom tržištu naći 2025. godine i postat će VW-eovo električno vozilo s pogonom na prednje kotače.

Small-34663-VolkswagenID.2allconceptrear

Koncept dolazi pokretan električnim pogonom od 223 KS (166 kW), a Volkswagen očekuje da ćete bateriju napuniti od 10 do 80 posto za 20 minuta kada se spojite na brzi punjač.

"Prenosimo DNK naših ikona u budućnost", kaže Andreas Mindt, šef dizajna u Volkswagenu. "ID. 2all je stoga također i posveta Bubi, Golfu i Polu."

Volkswagen procjenjuje da će auto od nule do stotke doći za nešto manje od sedam sekundi, a najveća brzina ograničena je na 160 km/h.

Small-34660-VolkswagenID.2allconceptinterior

ID. 2 koncept interijera odaje da se radi o prilično jednostavnom dizajnu kabine. Smanjena nadzorna ploča usmjerava svu pozornost na sjaj središnjeg zaslona osjetljivog na dodir infotainmenta od 12,9 inča i digitalne ploče s instrumentima od 10,9 inča. Fizičke kontrole ograničene su na prozore i prekidače za zaključavanje na vratima, nekoliko tipki i kotačića na upravljaču, središnju ploču za kontrolu klime i kotačić za upravljanje infotainmentom na središnjoj konzoli.

Unutrašnjost također uključuje head-up zaslon, panoramski krov, električnu utičnicu od 230 V i dva bežična punjača s magnetskim zaključavanjem položaja. Zapremina prtljažnika se podešava između 490 i 1330 litara uz pomoć stražnjih sjedala djeljivih i preklopivih u omjeru 40:60 i preklopivog naslona suvozačevog sjedala.

Small-34662-VolkswagenID.2allconceptinterior

Unatoč niskoj osnovnoj cijeni, Volkswagen namjerava kupcima autića ponuditi neke od najnovijih dostupnih tehnologija, koje uključuju najnoviju iteraciju poluautonomne vožnje Travel Assist, Park Assist Plus s funkcijom memorije, LED matrix prednja svjetla i 3D LED stražnja svjetla.

Volswagen namjerava u skoroj budućnosti lansirati više od 30 modela novih električnih automobila za europsko, američko i globalno tržište, no ID. 2ALL će biti namijenjen isključivo nama u Europi.

Rekli bismo da je cijena prilično dobra za električni auto, ali je još uvijek za nekih deset tisuća eura veća od najjeftinijih benzinaca koje možete kupiti na hrvatskom tržištu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Volkswagen ID. 2ALL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->