Nalazite se
  • Pop Tech
  • Roblox dodao AI prijevod u stvarnom vremenu
Članak
Objavljeno: 06.02.2024. 10:55

Vlastiti LLM

Roblox dodao AI prijevod u stvarnom vremenu

Njihov originalni large language model prepoznaje i popularne skraćenice i slang koji se koristi na platformi Roblox

Roblox dodao AI prijevod u stvarnom vremenu

Roblox

Trenutačno uslužujući preko 70 milijuna dnevno aktivnih korisnika, Roblox i dalje uspješno djeluje od svog lansiranja u rujnu 2006. godine - gotovo prije 18 godina. Razvojni tim sada ide korak dalje kako bi potaknuo masivnu zajednicu platforme pružanjem prijevoda u stvarnom vremenu uz pomoć AI-a kako bi povezao igrače diljem svijeta.

Prema CTO-u Danielu Sturmanu, njegov tim je morao izgraditi vlastiti „jedinstveni, na transformatorima temeljeni prijevodni LLM (veliki jezični model)“ kako bi besprijekorno obrađivao svih 16 jezika podržanih na Robloxu, kao i prepoznavanje specifičnih slenga i skraćenica specifičnih za Roblox.

Kao rezultat toga, prozor za razgovor uvijek prikazuje razgovor na korisnikovom materinjem jeziku - s malom latencijom od oko 100 milisekundi, pa je poprilično stvarno vrijeme.

Također možete kliknuti na ikonu prijevoda s lijeve strane svake poruke kako biste je vidjeli na izvornom jeziku. Sturman tvrdi da zahvaljujući efikasnoj arhitekturi i iterativnom treniranju jezičnog modela, on „nadmašuje komercijalne prijevode API-ja na Roblox sadržaju“.

Razvojni tim će kasnije predstaviti alat za povratne informacije kako bi pomogao poboljšati kvalitetu prijevoda, uz kontinuirane nadogradnje s novim izrazima koje pokupi na platformi.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->