Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sobni bicikl kao kontroler za video igre
Članak
Objavljeno: 09.10.2021. 16:37

Capti 

Sobni bicikl kao kontroler za video igre

Vožnja sobnog bicikla više nikada vam neće biti dosadna uz Capti bicikl.

Sobni bicikl kao kontroler za video igre

Kalifornijska tvrtka Expresso Fitness u svojoj ponudi ima sobni bicikl Capti, koji vam omogućuje da tijekom vožnje na ekranu ispred sebe u realnom vremenu gledate prolaženje kroz različite predjele, kako bi vam trening vožnja bila manje dosadna.

Na tržištu već imate više takvih sobnih bicikala, no Expresso Fitness je u svoj dodao i veliku biblioteku video igara koje se temelje na vašem pedaliranju i video škole vožnje bicikla koje se sinkroniziraju s vožnjom.

capti 4

Kada se Capti nalazi u interaktivnom modu, okretanje guvernala će rezultirati skretanjem u virtualnom okolišu, a brzina vašeg pedaliranja će se reflektirati na vožnju vašeg avatara, odnosno lika s kojim upravljate u igri. Pored toga, kada ćete se u igri uspinjati na brdo ili spuštati niz njega, otpor u pedalama će se prilagoditi tim uvjetima, a sve to će utjecati i na brzine, što znači da ćete si ručnim promjenama brzina moći olakšati uspone, ili povećati otpor zamašnjaka kako biste mogli voziti brže na virtualnim ravnim dionicama staza ili cesta.  

"Senzori unutar sustava bicikla nadziru razne čimbenike poput kuta upravljača, ritma okretanja pedala i otpora zamašnjaka 50 puta u sekundi, prilagođavajući performanse zbivanjima na zaslonu i samom biciklu prema potrebi", navodi Expresso Fitness u svojem medijskom priopćenju.

capti 2

Što se tiče ugrađenih igara koje koriste Capti kao kontroler za upravljanje gameplayem, za njih kažu da sadrže grafiku na razini 3D igara, a izrađene su pomoću Unreal Enginea Epic Gamesa.

Nije nam poznato ima li u ponudi igara onih u kojima trebate nešto (nekoga) pregaziti ili horror survival naslova u kojima trebate pobjeći od gladnih zombija.

Bicikl Capti ima okvir od čelika i eloksiranog aluminija, teži 79 kg i može podržati vozače težine do 159 kg. Može se prednaručiti po cijeni od 2.495 američkih dolara, a isporuke se očekuju u prosincu ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->