Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sony je predstavio nove Bravia LED TV-e za 2014.
Članak
Objavljeno: 16.01.2014. 10:50

CES 2014 

Sony je predstavio nove Bravia LED TV-e za 2014.

Sonyevi novi 4K i Full HD televizori donose neka nova tehnološka rješenja. 

Sony je predstavio nove Bravia LED TV-e za 2014.

Sony je na CES 2014 sajmu u Las Vegasu predstavio nove Bravia TV-e koji uključuju 7 modela 4K televizora, te 6 Full HD serija od 14 modela. 

Novi Sonyev flagship televizor BRAVIA X95 4K TV dolazi s novim tehnološkim rješenjem X-tended Dynamic Range PRO, koji smanjenjem propuštanja svjetla i upravljanjem razinama pozadinskog osvjetljenja za svaki dio zaslona, omogućuje izrazito tamne i svijetle prizore.

Svi novi 4K Ultra HD i Full HD LED Bravia TV-i koriste X-tended Dynamic Range kojim se pojačava kontrast kako bi se postigao blistav i naglašen prizor, ali i zatamnjenje pozadine. Zatamnjenjem pozadinskog svjetla tamnih područja prizora, te ograničavanjem dovođenja električne struje na svjetlija područja na samo tri puta, potrošnja energije je svedena na minimum, a to omogućuje algoritam koji podržava takvu vrstu učinkovitosti.

Sony tvrdi kako novi TV-i omogućuju kvalitetno gledanju sportskog sadržaja, zahvaljujući 4K/60p, koji predstavlja idealan standard gledanja brzopomičnih prizora.

Svi novi 4K televizori posjeduju HDMI 2.0, te su kompatibilni s MHL 3.0 koji podupire 4K izlaz za smartphone uređaje i tablete.

Sony naglašava i novi dekoder kojeg podupire HEVC čitač kodova, te može reproducirati 4K/60p sadržaje s internetskih usluga prijenosa podataka poput Netflixa.

Bravia W95

Sony je na sajmu predstavio i "ClearAudio+" audio digitalnu tehnologiju za obradu zvuka, za koju kažu da će vam omogućiti uživanje u zvuku kojeg čine "čisti vokali i široki raspon jasnih nota".

Pored svega ovog, nove Bravije dolaze i s novim UI sučeljem, koje uključuje One Flick Entertainment za lakše i jednostavnije pretraživanje sadržaja.

Novi UI omogućava pretraživanje sadržaja s YouTubea i PlayMemoriesa, kao i konvencionalne digitalne prijenose. Izborniku se pristupa uz pomoć jednostavnog One-Flick upravljača u koji je ugrađen i NFC kako bežične veze ne bi podlijegale smetnjama koje uzrokuju ostali uređaji.

Novi Bravia 4K Ultra HD i Full HD LCD uređaji iz Sonyja u prodaji su u Europi od proljeća 2014. godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->