Nalazite se
  • Pop Tech
  • U razvoju električni hipermotocikl
Članak
Objavljeno: 19.11.2019. 10:04

HyperTek 

U razvoju električni hipermotocikl

Motocikl će biti ručno rađen u limitiranoj količini primjeraka i biti će opako skup.

U razvoju električni hipermotocikl

Električni hiperautomobili poput onih našeg Mate Rimca neće još dugo biti jedina "hiper" vozila na cestama. Južnoafrička tvrtka Blackstone Tek (BST) angažirala je dizajnera Pierre Terblanchea koji je dizajnirao brojne jurilice na dva kotača poput Ducatija 749, 888, 999 i Hypermotarda te Confederate X132 Hellcat Speedstera. Rezultat te suradnje će biti HyperTek, kojeg slobodno možemo nazvati električnim hipermotociklom, koji će biti ručno rađen u maloj limitiranoj seriji, a koštat će čak 80.000 dolara ili 537.555 kn.

HyperTek 2

Za tih nešto malo više od pola milijuna kuna dobit ćete motocikl težak 205 kg s monokok šasijom od ugljičnih vlakana, vodeno hlađeni DHX motor koji stvara 105 konjskih snaga na pogon baterije od 4,75 kWh. BST tvrdi da će se baterija moći napuniti do vrha za samo 30 minuta i omogućit će vam čak 300 km vožnje s jednim punjenjem.  

HyperTek 3

 

Jedna od zanimljivosti je što vozači neće imati ploču s instrumentima, jer će se svi podaci i "cajgeri" prikazivati na zaslonu integriranom u šljem. Koja će mu biti maksimalna brzina još nije poznato ali smo sigurni da će biti prokleto brz.

Produkcija bi trebala započeti kroz 18 mjeseci.

Vezani sadržaji
Ključne riječi motocikl električni Hyper Tek BST
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->