Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI oživljava davno preminule ljude
Članak
Objavljeno: 01.03.2021. 12:21

Deep Nostalgia 

VIDEO: AI oživljava davno preminule ljude

U sustav učitate jednu fotografiju osobe, a umjetna inteligencija će je realistično animirati.

VIDEO: AI oživljava davno preminule ljude

Twitterom su počele kružiti pomalo "creepy" video snimke osoba koje već dugo vremena nisu među živima, a korisnici su se potrudili da dobiju što bizarnije rezultate.

Sve to omogućuje novi servis pod nazivom Deep Nostalgia koji animira fotografije ljudskih lica, čak i iz slika koje nisu snimljene kao portreti.

AI je razvila istraživačka platforma MyHeritage koja se bavi genealogijom, a njegov rad je doista impresivan. Program koristi veliki broj video snimki facijalnih pokreta iz baze i potom ih uparuje s fotkom koju učitate kako bi je animirao, što djeluje doista impresivno kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako bismo ovo mogli s nečim uspoređivati, nekako nas je najviše asociralo na Harry Potter filmove u kojima lica u starim foto albumima oživljavaju, smiješe se, okreću oči i rade grimase.

Ako želite isprobati kako to funkcionira, možete skočiti na ovu poveznicu, a ako se bojite narušavanja privatnosti, MyHeritage kaže da animacije koje napravi ne dijeli "trećim stranama", kao i da se svatko mora registrirati svojim osobnim podacima kako bi se ljude spriječilo da manipuliraju s tuđim fotografijama koje netko možda ne bi želio animirati na taj način.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->