Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI remasterira Voyager u 4K
Članak
Objavljeno: 30.03.2020. 11:53

Star Trek: Voyager 

VIDEO: AI remasterira Voyager u 4K

Upscalling popularne serije radi jedan fan uz pomoć strojnog učenja.

VIDEO: AI remasterira Voyager u 4K

Postoji jako mala mogućnost da ikada dobijemo službeni remaster serije Star Trek: Voyager u 4K rezoluciji, jer su svi efekti snimani direktno na video, a ne dodavani na film, što upscaling čini izrazito složenim procesom, puno više nego što je to slučaj primjerice s The Next Generation.

No kada se time neće baviti službena produkcijska kuća CBS, tu uskaču fanovi, točnije Billy Reichard koji je započeo s procesiranjem Voyagera uz pomoć algoritma strojnog učenja koji poboljšava sliku iz 90-ih godina najviše što je to moguće. Umjetna inteligencija obavlja prilično dobar posao, pa vas vjerojatno neće nimalo smetati što to nije ispeglano u 4K do savršenstva, niti što je serija snimana u 4:3 formatu za cijevne televizore. 

Reichard kaže da AI-u za jednu epizodu serije treba oko 6 sati a potreban softver je prilično skup i težak za rad, jer Voyager primjerice ima varijabilne frame-rateove koji užasno otežavaju sinkronizaciju zvuka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Stoga Reichard kaže da bi remasteriranje cijele serije moglo poprilično potrajati prije nego ćemo imati priliku vidjeti kapetanicu Janeway i Seven of Nine u 4K. CBS nema ništa protiv ovog remasteriranja, ali je teško povjerovati da će poboljšanu seriju emitirati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam