Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Američka mornarica testira radikalni dron
Članak
Objavljeno: 03.08.2019. 12:44

V-Bat 

VIDEO: Američka mornarica testira radikalni dron

Bespilotna letjelica uzlijeće vertikalno i jednostavno vrši tranziciju u horizontalni let.

VIDEO: Američka mornarica testira radikalni dron

Tvrtka za proizvodnju bespilotnih letjelica MartinUAV, isporučila je svoj radikalni dron V-Bat Američkoj mornarici koja ga je započela testirati na Atlantskom oceanu.

Ovaj dron namijenjen je za nadzor, borbu, GPS mapiranje i druge zadaće, a odlikuje ga mogućnost vertikalnog uzlijetanja, nakon čega vrlo lako vrši tranziciju u horizontalni let, a u bilo kojem trenutku može lebdjeti u zraku na mjestu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

V-Bat ima mogućnost leta od 8 sati, a u prvim testovima je uspješno letio do visine od 4.500 metara, nakon čega se uspješno prizemljio.    

U jednoj od brojnih demonstracija MartinUAV je dron uspješno prizemljio na krov kamiona koji se kretao, što ukazuje na njegove izuzetne manevarske sposobnosti. Letjelica je vrlo učinkovita za letove unutar naseljenih područja, a osim za potrebe američke vojske koristiti će se i za misije protiv šverca droge.

Među najzanimljivijim značajkama V-Bata, tvrtka MartinUAV ističe autonomno uzlijetanje i slijetanje, operativnu brzinu leta od 166 km/h te različite mogućnosti pogona na električnu energiju, benzin i avionsko gorivo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->