Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Američka vojska koristi senzore udarnog vala
Članak
Objavljeno: 08.03.2020. 10:48

Blast Gauge 

VIDEO: Američka vojska koristi senzore udarnog vala

Američka vojska koristi senzorsku tehnologiju koja omogućuje praćenje izloženosti vojnika udarnim eksplozijskim valovima.

VIDEO: Američka vojska koristi senzore udarnog vala

U okviru izvještaja o moždanim traumama koje su pretrpjeli američki vojnici od posljedica iranskog raketnog napada u siječnju ove godine Pentagon je otkrio detalje svojeg senzorskog programa koji koristi tehnologiju tvrtke BlackBox Biometrics.

Američki vojnici su na terenu opremljeni s tri vrste senzora za glavu, prsa i rame, koji prate podatke o izlaganju povećanog pritiska od posljedica udarnog vala koji nastaje prilikom eksplozija.

Senzori pod nazivom Blast Gauge B3G7 razvijaju se već nekoliko godina, a američka vojska ih od nedavno testira u borbenim jedinicama u okviru pokusnog programa koji će ukupno trajati dvije i pol godine.

senzor.

Praćenjem podataka sa senzora, vojne sanitetske službe mogu pratiti stanje vojnika koji su se našli pod udarom eksplozivnih valova i saznati jeli jačina udarnog vala bila bezopasna, ili je došlo do udara zbog kojeg bi vojnika trebalo poslati na detaljni pregled zbog opasnosti od povreda ili neurodegenerativnih oboljenja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Čak i ako vojnik ne osjeća nikakve simptome nakon eksplozije, a senzor prikaže da je bio izložen opasnom udarnom valu, mi ćemo ga poslati na detaljni pregled kako bismo otkrili je li imao traumatsku ozljedu mozga", izjavio je Joseph Ludovici, direktor Odjela za vojnu zajednicu i obiteljsku politiku američke vojske.  

Senzori se testiraju u 58 vojnih jedinica sastavljenih od 12 do 360 pojedinaca pomoću 4.408 kompleta B3G7 senzora. Podaci sa senzora se skidaju na računalo putem USB kabela, a jačinu udarnog vala prikazuju i svjetla na senzoru, pa zeleno označava jačinu od 1 do 4, žuto od 5 do 16, dok se za jače udare od 16 pali crveno svjetlo. Na taj način i vojnici i njihovi suborci mogu vidjeti kojom jačinom je na koga djelovao udarni val.

senzori 2

Više detalja o Blast Gauge senzorskoj tehnologiji potražite na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->