Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Androida sa svojim licem već možete naručiti
Članak
Objavljeno: 16.11.2019. 11:29

Robo-C 

VIDEO: Androida sa svojim licem već možete naručiti

Ruska tvrtka Promobot započela je prodaju robota koji može prikazati čak 600 facijalnih izraza.

VIDEO: Androida sa svojim licem već možete naručiti

Izrada humanoidnih androida jedna je od grana robotike koje najviše zanimaju, oduševljavaju ili plaše ljude. Ruska tvrtka Promobot lansirala je svojeg novog Robo-C robota koji je namijenjen poslovnom tržištu i može zamijeniti ljude u brojnim  zadaćama.

Ukoliko želite, robot može izgledati kao vi, što znači da će vas ruska tvrtka skenirati i izraditi androida koji je kako kažu, "kompletni antropomorfni stroj" koji kopira ljudske izraze lica i može pomicati oči, obrve, usne i druge mišiće lica te prokazati čak 600 različitih facijalnih izraza i grimasa, dok je istovremeno dovoljno pametan da može razgovarati s ljudima prirodnim jezikom i odgovarati na pitanja pomoću više od 100.000 glasovnih modula, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Robot doduše neće moći otići umjesto vas u dućan i odvesti djecu u park jer se radi samo o robotskom torzu, ali moći ćete ga zaposliti na nekom šalteru, informacijskom pultu ili sličnom radnom mjestu, gdje će pružati korisne informacije vašim klijentima, što će im biti posebno zanimljivo ako će imati vaše lice, a uvježban je i za provođenje plaćanja.

Pored toga Promobot kaže da vam njihov android može osigurati besmrtnost, mada nam se to čini previše bizarno i ne vjerujemo da bi obitelj nekog pokojnika uživala u razgovorima s njegovom robotskom kopijom. Po nama Robo-C izgleda prilično jezivo, no možda ga usavrše u nekoj novoj D verziji.

Cijena robota je "na upit", pa ako ste zainteresirani možete se javiti Promobotu putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot Android Promobot Robo-C
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->