Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autonomni šleper sam odvezao 130 km
Članak
Objavljeno: 31.12.2021. 12:45

TuSimple 

VIDEO: Autonomni šleper sam odvezao 130 km

Nakon što je testirao svoj autonomni kamion uz pomoć ljudskog vozača TuSimple ga je prvi puta pustio samog na javnu prometnicu.

VIDEO: Autonomni šleper sam odvezao 130 km

Budućnost autonomnog cestovnog prometa ne leži samo u robotima taksijima, već je od velike važnosti da se u igru uključi sustav transporta robe, odnosno kamioni, kod kojih je ljudski faktor vrlo kritičan element koji često dovodi do nesreća zbog premorenosti vozača.

Tvrtka koja se bavi razvojem autonomnog kamionskog prijevoza TuSimple, tijekom protekle godine prešla je više od 1.500 km na putovanju od Arizone do Teksasa, gdje je njezin autonomni kamion vozio javnim prometnicama uz minimalnu pomoć ljudskog vozača.

image-container-3@2x

Zadnji test proveden je bez ikakve pomoći kvalificiranog vozača, na dionici javne ceste između Tucsona i Phoenixa u dužini od 130 km, gdje se AI sustav u kojem se nalaze LiDAR, radar i HD kamere pokazao učinkovitim i sigurnim u "normalnom" prometu, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Prva svjetska "Driver Out" vožnja (kako je nazivaju) ipak nije u potpunosti bila lišena pomoći, jer je zbog zahtjeva prometne regulative, ispred kamiona moralo voziti specijalno "izviđačko" vozilo TuSimplea, koje je na udaljenosti od nekih 7 km provjeravalo rutu zbog eventualnih anomalija na cesti, a "konvoj" je također bio praćen i od strane prometne policije koja očito nije bila previše oduševljena što se u njezinom rajonu vozi šleper bez vozača

Test je na kraju prošao bez ijednog incidenta, što nam jasno pokazuje kako će uskoro izgledati cestovni transport bez kamiondžija s debelim prstima i mornarskim tetovažama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI TuSimple autonomni šleper
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->