Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Bivši prvak Fomule 1 prelazi u Extreme E
Članak
Objavljeno: 25.01.2021. 13:19

JBXE 

VIDEO: Bivši prvak Fomule 1 prelazi u Extreme E

Svijet električnog motosporta privukao je još jednog poznatog svjetskog vozača.

VIDEO: Bivši prvak Fomule 1 prelazi u Extreme E

Bivši prvak Formule 1 iz 2009. godine, Jenson Button, pridružio se natjecanju Extreme E sa svojim vlastitim timom pod nazivom JBXE koji će se sastojati od dva vozača. Button se tako pridružuje drugim poznatim vozačima Formule 1 koji su kreirali vlastite timove u tom natjecanju poput trenutnog prvaka Lewisa Hamiltona i prvaka iz 2016. godine, Nica Rosberga, iako niti jedan od njih ne vozi u njima. Za razliku od Lewisa i Rosberga, Button će u svojem timu i sam nastupati kao jedan od vozača.

Extreme E je u osnovi off-road inačica Formule 1 koju je pokrenuo španjolski biznismen Alejandro Agag.

Extreme E timovi koriste moćni električni SUV pod imenom Odyssey 21 kako bi se utrkivali u pustinjama, kišnim šumama, glečerima i drugim atraktivnim lokacijama koje se nalaze pod utjecajem klimatskih promjena, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Svaki automobil mora imati dvoje vozača, muškarca i ženu, koji se moraju promijeniti na polovici utrke. Natjecanje se na svakoj lokaciji održava čitav vikend i uključuje dvije utrke kvalifikacija u subotu i dva polufinala i finale u nedjelju.

Nakon nekoliko odgoda zbog pandemije, natjecanje bi trebalo započeti 3. travnja u Aluli, Saudijska Arabija, a nakon toga će prijeći u Dakar u Senegalu 20. svibnja. U drugoj polovici godine utrke će se održavati u  Kangerlussuaqu (Grenland), Santaremu (Brazil) i Patagoniji (Argentina).

Agag se nada da pandemija neće spriječiti odvijanje natjecanja, no u ovom trenutku situacija je još uvijek neizvjesna.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->