Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dostavni robot vozi biciklističkom stazom
Članak
Objavljeno: 21.07.2019. 12:47

REV-1 

VIDEO: Dostavni robot vozi biciklističkom stazom

Novi dostavni robot je lagan, pametan i isplativ za dostavne službe.

VIDEO: Dostavni robot vozi biciklističkom stazom

Američki startup Refraction AI kojeg je osnovao znanstvenik Matthew Johnson-Roberson, profesor na Sveučilištu Michigan, predstavio je novog električnog dostavnog robota pod nazivom REV-1, za kojeg tvrde da je dovoljno isplativ za korištenje u dostavnim službama.

Robot s tri kotača širok je samo 84 cm i može voziti maksimalnom brzinom do 20 km/h, čime zadovoljava propise za korištenje i na biciklističkim stazama, a u sebi ima senzorski sustav koji prepoznaje automobile, bicikliste i pješake, prometne znakove i semafore, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Do sada smo mogli vidjeti brojne projekte dostave robotima, no svi oni su bili preskupi za praktično korištenje, no profesor Johnson-Roberson kaže da je REV-1 isplativ zbog dizajna i malog profila koji mu omogućuje korištenje jeftine senzorike poput kamera, pa mu troškovi proizvodnje iznose samo 5.000 dolara. Iako još nije poznato po kojoj će se cijeni prodavati, Johnson-Roberson tvrdi da će ga dostavne službe moći vrlo brzo isplatiti.  

Jedino nam se čini da ga biciklisti neće gledati blagonaklono ako im zauzme stazu, pa bi moglo doći do udaranja, šutanja, prevrtanja i laganog vandalizma.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->