Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dron balon na ultrazvučni pogon
Članak
Objavljeno: 15.11.2021. 10:48

Docomo 

VIDEO: Dron balon na ultrazvučni pogon

Balon na helij kreće će ultrazvučnom propulzijom, a može se koristiti za zračna snimanja.

VIDEO: Dron balon na ultrazvučni pogon

U današnje doba multicopter letjelice dominiraju tržištem dronova, no koliko god bile učinkovite, brze i okretne, njihovi rotori se stalno okreću, stvaraju buku i predstavljaju potencijalnu opasnost ako vam se previše približe.

Inženjeri japanskog teleoperatera NTT Dotcomo, izradili su potpuno drugačiju vrstu drona koji je u osnovi balon na helij, no na sebi ima prilično originalni ultrazvučni propulzijski sustav. Sa svake strane  drona (balona) nalaze se ultrazvučni moduli koji stvaraju male nečujne vibracije u zraku, čime nastaje zračni potisak koji omogućuje da se dron usmjerava i pokreće prema lijevo, desno, gore i dolje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući ovakvom dizajnu dron ne stvara buku pa vam rad propelera neće pokvariti video snimku, a obzirom da ne troši toliko energije kao multicopteri, vrijeme letenja se može drastično povećati. Pored toga, NTT Dotcomo ga je opremio i RGB LED-icama, što znači da može svijetliti u raznim bojama i stvarati neku vrstu light showa ili lebdećeg lustera.

Tvrtka namjerava svoj dron u obliku balona lansirati na tržište tijekom 2022. godine, a vjeruje da će biti idealan za potrebe nadzora i praćenje raznih industrijskih procesa u zatvorenim i otvorenim prostorima, za privatne potrebe, sportska i zabavna događanja.

Zasad još nije poznato koliko će koštati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->