Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: EMO AI robotić s emocijama
Članak
Objavljeno: 27.11.2020. 15:41

EMO 

VIDEO: EMO AI robotić s emocijama

Ovaj robot će vam biti stolni kućni ljubimac, glasovni asistent, prijatelj i dežurno smetalo.

VIDEO: EMO AI robotić s emocijama

Ekipa iz tvrtke Living.AI na Kicstarteru je uspješno "crowdfundala" malog robota kućnog ljubimca pod nazivom EMO koji djeluje poput igračke, no predstavlja puno više od toga.

emo1

Inženjeri su robota opremili obiljem senzora koji uključuju širokokutnu kameru, senzore pokreta, mrežu mikrofona i neuralnu procesorsku jedinicu. Nadalje, u njega su ugradili algoritam umjetne inteligencije, koji mu omogućuje izražavanje (ili bolje rečeno simuliranje) emocija, činjenje nekih akcija povezanih s uređajima pametnog doma poput paljenja svjetla i odgovaranje na vaše glasovne komande i upite. Pored toga robot je i pokretan, pa može hodati i plesati, a zahvaljujući senzorici izbjegavat će prepreke i nikad vam neće pasti sa stola, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Jedna od zanimljivih pametnih značajki kojima su ga opremili je i razigranost koja se na momente otima kontroli, pa vam robot u nekim slučajevima može malo ići i na živce kao neko malo štene ili mačić, pa ga se doista može nazvati pravim robotom kućnim ljubimcem. Pored svega toga, EMO prepoznaje do 10 osoba, zna iz kojeg smjera i od koga dolaze glasovi i može s vama igrati neke društvene i online igre.

emo2

Robot se u "early bird" ponudi na Kickstarteru može naručiti za 129 dolara, odnosno oko 816 kuna (plus dostava), a isporuke bi trebale krenuti u veljači 2021. godine.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->