Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Egzoskelet vam pomaže u rekreaciji
Članak
Objavljeno: 12.11.2021. 10:40

Sportsmate 5 

VIDEO: Egzoskelet vam pomaže u rekreaciji

Osim što će vam pomoći u pokretanju nogu kod hodanja, možete podesiti i otpor kod izvođenja raznih vježbi.

VIDEO: Egzoskelet vam pomaže u rekreaciji

Današnji egzoskeleti su uglavnom namijenjeni specifičnim korisnicima, bilo onima s invaliditetom ili osobama kojima olakšavaju određene fizičke poslove, a tvrtka Enhanced Robotics iz Hong Konga proizvela je jedan koji je namijenjen općoj populaciji, što znači da će svakom dobro doći u raznovrsnim situacijama, koje uključuju i izvođenje određenih vježbi.

Egzoskelet pod nazivom Sportsmate 5 postavlja se oko struka i oba bedra, a zračni mjehur s unutarnje strane struka se napuhava kako bi se osiguralo udobno i čvrsto prianjanje.

pf-29d9b953--ERSM5HomeFitness19641

Kada ga jednom postavite na sebe možete ga koristiti na dva načina. Ukoliko ga želite koristiti za hodanje ili planinarenje na većim udaljenostima, pritisnete gumb i odaberete Assistance mod. Senzori potom detektiraju pokrete koračanja koje stvara korisnik i trenutno odgovaraju pokretanjem jednog od dva motora koji će podizati određenu nogu i gurati je prema naprijed.

U egzoskelet je ugrađen algoritam temeljen na umjetnoj inteligenciji koji uči korisnikov hod, kako bi pomogao da stvari teku glatko, a motori neće pokušavati pomaknuti noge sve dok korisnik ne zakorači prema naprijed, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Druga primjena je kao pomoć u vježbanju pomoću stvaranja dodatnog otpora koji možete podesiti u Resistence modu. Isti motori koji vam mogu olakšati hodanje, sada se koriste da vam stvore do 10 Nm otpora, što znači da će korisnik teže pokretati svoje noge. Ovisno o vrsti vježbe koja se izvodi, korisnik može birati između otpora usmjerenog na ekstenziju ili savijanje.

sm5

Egzoskelet je izrađen od materijala koji uključuju plastiku ojačanu ugljičnim vlaknima i aeronautičkim aluminijem, a ugrađeni litij-ionski baterijski paket od 3.000 mAh trebao bi vam omogućiti 3 sata korištenja s jednim punjenjem.

Sportmate 5 se trenutno može naručiti preko Kickstartera u Early Bird ponudi za 899 dolara, dok će se u slobodnoj prodaji naći po cijeni od 1.517 dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi egzoskelet Sportsmate 5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->