Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električna gitara od 1000 recikliranih limenki
Članak
Objavljeno: 26.01.2023. 10:40

BurlsArt 

VIDEO: Električna gitara od 1000 recikliranih limenki

YouTuber je rastalio limenke od aluminija i napravio jedinstvenu električnu gitaru.

VIDEO: Električna gitara od 1000 recikliranih limenki

Recikliranje limenki od aluminija obično nije nešto što ćete raditi kod kuće, no ako imate puno volje, strpljenja i dosta vještine, možete od njih čak napraviti i pravu električnu gitaru.

To demonstrira YouTuber Burlls Art, koji je do sada gitare izrađivao od papira, ugljičnih vlakana, pa čak i od kemijskih olovki.

Kako bi prvo rastalio limenke, čovjek je izradio svoju vlastitu peć za taljenje, napravio šablone i potom pažljivo ulijevao rastaljeni aluminij kako bi dobio vrat i tijelo gitare, a potom uz malo dodatnog brušenja i dorade dobio elemente od kojih je sve to spojio u jedan instrument, dakako uz dodatak pragova, kobilice, mašinica, pickupa i elektroničkih komponenti, a potom i malo zasvirao, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Rekli bismo da ovo doista nije projekt za svakoga, no Burlls Art je za svoj trud nagrađen s više od 2,7 milijuna gledanja videa pa vjerujemo da će se naći entuzijasta koji će pokušati replicirati njegov rad. Ako ste i vi među njima, donesite nam gitaru da bacimo jedan jam session.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi aluminij gitara limenke
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->