Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni Polaris Ranger terenac
Članak
Objavljeno: 02.03.2021. 15:35

Polaris Ranger 

VIDEO: Električni Polaris Ranger terenac

Polaris i Zero Motorcycles predstavili svoje prvo električno off-road vozilo koje stiže na tržište u prosincu.

VIDEO: Električni Polaris Ranger terenac

U svijetu transporta, barem što se tiče vozila s kotačima, već dugo vremena se vidi jasan trend - sva vozila će postati električna. Gotovo svi današnji veći proizvođači automobila proizveli su barem jedan model potpuno električnog vozila, a mnogi među njima su najavili potpunu tranziciju na aute bez motora s unutarnjim sagorijevanjem.

Njima se sada pridružuje proizvođač off-road vozila Polaris, koji teasa svoj prvi Polaris Ranger terenac na električni pogon, a proizvodi ga u partnerstvu s tvrtkom Zero Motorcycles, proizvođačem električnih motocikla.

Električni Ranger koji će u prodaju krenuti u prosincu 2021. godine je veća inačica malog off-road dvosjeda s tovarnim prostorom sa stražnje strane, dužine od samo 2,7 m i širine od 1,5 m, koji ima odlične vozne karakteristike i može biti podjednako zanimljiv za sportsku jurnjavu terenom, kao i za prijevoz manjih količina robe. 

Prvi prototip radi na pogon olovno-kiselinske baterije, odnosno akumulatora kakav možete vidjeti ispod haube svakog auta s unutarnjim sagorijevanjem, no finalna inačica će koristiti litij-ionske baterije kao i većina današnjih električnih automobila te će, prema riječima proizvođača, biti znatno vreća od ove koju možete vidjeti u ovom videu.  

Osim na novom Rangeru, Polaris i Zero Motorcycles će raditi na električnim inačicama svih Polarisovih terenskih vozila koja uključuju quadove i crossovere, a svi će na tržištu biti dostupni do 2025. godine. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->