Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni hiperauto sa 6 motora i 6 kotača
Članak
Objavljeno: 01.12.2021. 14:54

Project Deep Space 

VIDEO: Električni hiperauto sa 6 motora i 6 kotača

Američki proizvođač hiperautomobila Hennessey najavio je svoj novi projekt futurističkog električnog vozila.

VIDEO: Električni hiperauto sa 6 motora i 6 kotača

Nakon što je na tržište dovela sportski hiperautomobil Venom F5, američka tvrtka Hennessey započela je rad na svojem novom projektu, električnom hiperautu koji razvijaju pod radnim nazivnom Project Deep Space.

Automobil će biti dužine od 6 metara, a pogon će mu pružati čak 6 električnih motora od po 400 konja, odnosno ukupne snage od 2.400 konja koji će svu tu silnu snagu prenositi na svaki od 6 kotača.

Plan tvrtke je da proizvede ograničenu količinu tih vozila od 105 komada, a ako ćete si jedan htjeti nabaviti, to zadovoljstvo će vas koštati čak 3 milijuna dolara, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Ideja američke tvrtke nije napraviti najbrži auto na svijetu, već električni auto s najvećim ubrzanjem od 0 do 322 km/h, no ne navode na koje vrijeme ciljaju.  

Zanimljivo djeluje i dizajn putničke kabine. Vozač je smješten naprijed i nema prostor za suvozača, dok se četvero putnika vozi iza njega te imaju mogućnost zakretanja sjedala i postavljanja u ležeći položaj, što im pruža mogućnost komfora, kako kažu, "kao u privatnom mlažnjaku". Dodatna zanimljivost je što će auto imati samo jedna vrata koja će pokrivati čitavu kabinu sa sva 3 reda sjedala, što će omogućiti jednostavan ulazak i izlazak putnika.

Mada je pomalo neobično da netko predstavlja novi auto javnosti isključivo pomoću osnovnih skica, Hennessey kaže da je ovo tek početak procesa dizajna i razvoja jer proizvodnja neće započeti prije 2026. godine. 

Rekli bismo da je jedina važna razlika između njih i drugih nadarenih crtača, što oni iza sebe već imaju jedan atraktivni hiperautomobil Venom F5.

hennessey-venom-f5-6-min
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->