Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hyundai pokreće biznis s letećim taksijima
Članak
Objavljeno: 10.11.2021. 16:32

Supernal 

VIDEO: Hyundai pokreće biznis s letećim taksijima

Hyundai je lansirao spin-off kompaniju Supernal koja će biti posvećena tržištu eVTOL taksi letjelica.

VIDEO: Hyundai pokreće biznis s letećim taksijima

Vjerojatno već znate da Hyundai svoje poslovanje planira dovesti u nove visine, razvojem letećih taksija. Kako bi se čim više mogao posvetiti novom tržištu eVTOL taksi letjelica, južnokorejski proizvođač automobila otvorio je novu spin-off tvrtku koja nosi ime Supernal, pod kojim će razvijati svoje električne letjelice s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem te pokrenuti leteću taksi službu do 2028. godine.

Ideja je da Supernal ne proizvodi samo leteće taksije, jer je Hyundaijeva vizija razvoj kompletnog povezanog i koordiniranog  transportnog sustava, što uključuje i aplikaciju putem koje ćete rezervirati, naručivati i plaćati svoj zračni prijevoz.

Glavna stvar u novom letećem obliku osobnog prijevoza biti će slična kao i ona koja se očekuje u slučaju autonomnih automobila, a to je da vozilo/letjelica više ne bude u vlasništvu putnika, već će pripadati servisu koji će ga omogućiti na korištenje mnogim korisnicima.

Što se samih letjelica tiče, Supernal neće imati svoj funkcionalni i certificirani model do 2024. godine, a imat će i žestoku konkurenciju u tvrtkama poput Joby Aviationa, Bella, Volocoptera, EHanga, pa čak i Boeinga.

Kako Supernal najavljuje svoju uslugu možete pogledati u ovom videu.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi taksi Hyundai eVTOL Supernal
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->