Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kawasakijev autonomni teretni helić
Članak
Objavljeno: 30.12.2021. 12:48

Kawasaki 

VIDEO: Kawasakijev autonomni teretni helić

Kawasaki je ugradio motor od 1.000 kubika sa svojeg H2R motocikla u autonomni helikopter i demonstrirao prijevoz tereta.

VIDEO: Kawasakijev autonomni teretni helić

K-Racer X1 je autonomni helikopter-dron poznatog proizvođača motocikala Kawasakija, veličine manjeg automobila, s motorom od 1000 kubika posuđenim iz H2R motocikla.

Kawasaki je bespilotnu letjelicu opremio automatskim sustavom za utovar i istovar tereta, kako bi K-Racer X1 pretvorio u autonomni teretni helikopter sposoban za prijevoz tereta težine do 100 kg.

Dron ima glavni rotor za vertikalni let kao i normalni helikopteri, no na stražnjem dijelu nema repni rotor za izjednačavanje zakretnog momenta, već koristi dva potisnika okrenuta prema naprijed postavljena na kraju zdepastih krila. Ovi potisnici udvostručuju pogon prema naprijed, a krila osiguravaju malo podizanja.

Kako bi demonstrirao učinkovitost dostave tereta dronom, Kawasaki je koristio malog robota na kotačima koji se dovezao do helikoptera, utovario se samostalno u njega, nakon čega ga je K-Racer X1 podigao u zrak, prenio na drugu lokaciju i istovario, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kawasaki ne iznosi podatke o brzini i dometu ovog drona, no obzirom da ga pokreće motor s unutarnjim sagorijevanjem koji na motociklu stvara snagu od 300 konja, očito može letjeti puno dalje od električnih dronova i postizati znatno veće brzine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi autonomni dron Kawasaki K-Racer X1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->