Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kućni sustav za recikliranje vode u prodaji
Članak
Objavljeno: 02.04.2020. 13:44

Hydraloop 

VIDEO: Kućni sustav za recikliranje vode u prodaji

Hydraloop je u stanju obitelji od 4 člana uštedjeti 75.000 litara vode godišnje.

VIDEO: Kućni sustav za recikliranje vode u prodaji

Svaki mjesec kad plaćate režije malo vas štrecne račun za vodu i pitate se je li moguće da toliko novaca trošite na nešto čega u prirodi ima u neograničenim količinama. Na vašu žalost, čiste vode u prirodi nema u neograničenim količinama, a u nekim područjima svijeta je njezin nedostatak uzrok bolestima, gladi, smrti djece, pa čak i ratovima.

Osim toga, kao što smo već rekli, voda je i kod nas postala prilično skupa, mada o tome rijetko razmišljamo dok se svakodnevno kupamo, tuširamo ili peremo rublje, pa su nam računi jedina spoznaja o vrijednosti tekućine bez koje je život nemoguć.

Jedan od dodatnih problema s vodom su onečišćenja prirodnih izvora i rijeka, zbog kojih veliki dio novca u računima koje plaćamo svaki mjesec otpada na velike industrijske sustave za pročišćavanje i zbrinjavanje otpadnih voda.

Kako bismo svi mogli učiniti nešto dobro za sebe i planet na kojem živimo, nizozemska tvrtka Hydraloop razvila je kućne kompaktne sustave za pročišćavanje vode, a ove godine je na CES sajmu za njih osvojila CES Inovation Award nagradu za najbolji održivi proizvod.

Njihov kućni pročistač vode veličine hladnjaka ne koristi kemikalije i filtere i postavlja se na postojeću kućnu vodovodnu infrastrukturu te reciklira vodu iz kupaonica, perilica rublja i bazena na različite tehnološke načine poput taloženja i flotacije kojima se otklanjaju otpadne tvari poput sapuna, deterdženta i dlaka, a na kraju se voda dezinficira aerobnim bioreaktorom UV zrakama. Nakon završetka tretmana, rezultirajuća čista voda izlazi iz Hydraloopa kako bi se ponovno mogla koristiti u toaletima, perilicama rublja, vrtu, spojenima na sustav, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Detaljan višestruki sustav pročišćavanja koji koristi Hydraloop je poslovna tajna tvrtke, no puno je bolje rješenje od pročišćivača koji se temelje na filterima i kemikalijama za sterilizaciju, s time da trebate uzeti u obzir da voda nije pogodna za piće.

Bez obzira na to što ovo pročišćavanje ne omogućuje dobivanje pitke vode, Hydraloop procjenjuju da će prosječna četveročlana obitelj godišnje uštedjeti oko 75.000 litara vode. Cijena od 3.275 eura koliko košta jedan kućni Hydraloop nije mala, pa će vam trebati više godina prije nego vam se počne isplaćivati, ali priroda će od njega koristi imati odmah.

Više informacija i narudžbe potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi voda pročišćavanje Hydraloop
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam