Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Let balonom u stratosferu za 50000 dolara
Članak
Objavljeno: 10.10.2021. 11:35

World View 

VIDEO: Let balonom u stratosferu za 50000 dolara

Kapsula će povesti osam putnika na visinu od 30 kilometara u letu trajanja do 12 sati.

VIDEO: Let balonom u stratosferu za 50000 dolara

Ako si ne možete izdvojiti nekoliko desetaka milijuna dolara za kartu koja će vam omogućiti let u svemir pomoću Crew Dragon  letjelice SpaceX-a ili koji milijun manje za letove Blue Originovim ili Virgin Galacticovim letjelicama za posjetu "rubu svemira", možete se provoziti balonima tvrtke World View, koja će sa svojim "stratosferskim turizmom" krenuti 2024. godine.

Jedna karta za letove balonima na helij na koje će biti spojene luksuzne kapsule koje će prevoziti do 8 putnika na visinu od nekih 30 km iznad tla koštat će vas 50.000 dolara.

Ovaj projekt na čijem su razvoju započeli prije 10 godina sada je napokon zadovoljio sve tehničke i sigurnosne aspekte, kao i zatvorio financijsku konstrukciju koja omogućuje ulazak u zadnju fazu razvoja i testiranja.

World Viewev balonski sustav pod nazivom Voyager naći će se na više lokacija u svijetu, pa ćete primjerice moći uzletjeti u Peruu kako biste s visine od 30 km gledali amazonsku prašumu, u Egiptu gdje ćete letjeti iznad pustinja i piramida, u SAD-u s pogledom na Veliki kanjon, u Kini gdje ćete baciti pogled na Veliki kineski zid, a u ponudi će se još nalaziti Veliki koraljni greben u Australiji, te Serengeti u Keniji, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Više informacija i rezervacije za letove potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->