Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nova Renault četvorka leti
Članak
Objavljeno: 27.11.2021. 11:34

Air4 

VIDEO: Nova Renault četvorka leti

Slaveći 60 godina Renaulta 4, Renault je predstavio funkcionalni koncept svojeg letećeg auta pod nazivom Air4.

VIDEO: Nova Renault četvorka leti

Ove godine Renault obilježava 60 godina svojeg najpopularnijeg automobila Renaulta 4 ili Quatrellea, a kako bi tu obljetnicu proslavio na najbolji način, njegovi dizajneri i inženjeri su izradili funkcionalni koncept-prototip letećeg auta Air4 koji nije ništa drugo nego "leteća četvorka".

Kako bi četvorku doveli u zrak, Renaultovi inženjeri su uzeli 4L kabinu od ugljičnih vlakana i postavili je na X-frame šasiju s 4 rotora. Svaki rotor pokreće po jedan električni motor kojem energiju pruža litij-polimerska baterija od 22.000 mAh.

renault 2

Air4 koncept može doletjeti do visine od 700 m i letjeti brzinom od 93,6 km/h uz maksimalni vektorski potisak od 380 kg, a domet mu zasad nije poznat. Vozač (pilot) ne ulazi u njega kroz vrata, jer se cijela kabina podiže prema naprijed, kako bi mu omogućila ulazak, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Renault zasad ne namjerava dovesti ovaj koncept na tržište pa za njega nije planirao ni kotače za vožnju na tlu, tako da postoji velika vjerojatnost da će "leteća četvorka" ostati na jednom funkcionalnom prototipu koji će se koristiti za Renaultova događanja i proslave raznih obljetnica.

renault 4

To znači da će Air4 u zraku javnost moći vidjeti ove godine isprad Atelier Renault storea na Champs Elyséesu u Parizu, a iduće godine ga planiraju provesti svijetom, pa će ga se moći vidjeti u Miamiju, New Yorku i Macau.

Vrlo je lako moguće da netko pokrene peticiju za pokretanje serijske proizvodnje, jer tko se ne bi volio voziti u letećoj četvorki.

Vezani sadržaji
Ključne riječi leteći auto Renault 4 Air4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->