Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametne naočale gledaju svijet s više AI modela
Članak
Objavljeno: 12.02.2024. 14:42

Brilliant Labs 

VIDEO: Pametne naočale gledaju svijet s više AI modela

Pametne naočale koriste OpenAI, Whisper i Perplexity AI modele putem popratne mobilne aplikacije.

VIDEO: Pametne naočale gledaju svijet s više AI modela

Tvrtka Brilliant Labs lansirala je pametne AR naočale pod nazivom Frame koje koriste višestruke AI modele kako bi vam donosile pred oči sve potrebne informacije o svijetu koji gledate.

Ideja pametnih naočala koje prepoznaju ono što gledate nije nova. Na njima su radile mnoge tvrtke, uključujući Google (Google Glass), Lenovo, Metu i Bose, no do sada nisu privukle veliki interes.

Brilliant Labs vjeruje da bi Frame naočale mogle privući više kupaca, zahvaljujući integraciji s više modela umjetne inteligencije.

U okvirima plastičnih naočala nalazi se ugrađena kamera, koja uz mogućnost snimanja videa i fotografija, nudi i prepoznavanje objekata, a informacije o njima se prikazuju na staklima putem mikro-OLED tehnologije koja projicira vizualne slike kroz "geometrijsku prizmu" za usko vidno polje od 20 stupnjeva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

AI modeli koji se koriste obrađuju se putem povezane aplikacije za pametni telefon pod nazivom Noa, koja omogućuje korisnicima da se više angažiraju u svijetu oko sebe, a uvijek uključeni AI pomoćnik može koristiti OpenAI, Whisper i Perplexity modele za analizu vizualnih prikaza, prijevode uživo i pretraživanje weba, a sustav također može projicirati proširenu stvarnost u stvarni svijet, poput isprobavanja virtualnog namještaja u vašoj sobi prije kupnje. Dakako, naočale sadrže i ugrađeni mikrofon putem kojega možete 'razgovarati' s naočalama.

Naočale lakše od 40 grama mogu sadržavati dioptrijske leće, baterija im navodno traje čitav dan, a punite je s priloženim punjačem pod nazivom Mister Power koji predstavlja i stalak za naočale.

f3

Pametne naočale Frame sada su u prednarudžbi u crnoj, sivoj ili prozirnoj boji za 349 američkih dolara, a isporuke započinju 15. travnja ove godine. AI usluge trenutno su besplatne, no uskoro će se pojaviti modeli mjesečne pretplate.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Brilliant Labs
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->