Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametne naočale pomažu održavanju zdravlja
Članak
Objavljeno: 12.03.2020. 16:41

Blueberry 

VIDEO: Pametne naočale pomažu održavanju zdravlja

Ove vam naočale neće pomoći protiv virusa, ali bi vas trebale umiriti i relaksirati.

VIDEO: Pametne naočale pomažu održavanju zdravlja

Kanađanin John David Chibuk i tvrtka Blueberry, na tržište žele dovesti istoimene pametne naočale. Za razliku od prošlih (propalih) projekata pametnih naočala poput Google Glassa, ove nemaju nikakvu ambiciju da vam služe za tajno snimanje, gledanje multimedijskih sadržaja, praćenje navigacije i surfanje internetom dok hodate ili vozite, već im je jedina uloga da vas opuštaju.

811ee7b2da0b4397b32db7e69a743dcf_original

To čine pomoću ugrađene senzorske tehnologije za praćenje aktivnosti mozga i ritma otkucaja srca u kombinaciji s tehnologijom za elektronsko nijansiranje i filtriranje pa će vas štititi i od plavog svjetla. Na taj način naočale će kod vas prepoznati napetost i upozoriti vas da je vrijeme za pauzu, promjenu "taska" ili provođenje vježbi za relaksaciju. Proizvođač tvrdi da naočale automatski prate vaše mentalne aktivnosti u svemu što radite, pa ćete vas alarmirati ovisno o tome koliko dugo se nalazite u stanju napetosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Putem aplikacije za Android, iOS i Windowse s kojom se naočale povezuju moći ćete pratiti svoje napore tijekom mentalnih i drugih aktivnosti, pa biste trebali znati kada je najkritičnije vrijeme da "puknete".

Temeljem ovoga je teško reći radi li se o doista pametnom i korisnom gadgetu ili muljaži, pa ćemo vam to reći kada (ako) budemo u prilici isprobati Blueberry pametne naočale.

Projekt je trenutno na Kickstarteru, gdje ćete pronaći dodatne informacije o njemu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->