Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametni zvučnik prati zvukom vaše uši
Članak
Objavljeno: 08.11.2021. 16:40

Noveto N1 

VIDEO: Pametni zvučnik prati zvukom vaše uši

Zvučnik kojeg je izraelska tvrtka predstavila na Kickstarteru promijenio je ime uoči lansiranja na CES 2022 sajmu.

VIDEO: Pametni zvučnik prati zvukom vaše uši

Prošle godine, Noveto je na Kickstarteru uspješno "crowdfundao" pametni zvučnik po imenu SoundBeamer, koji donosi audio tehnologiju koja može poslati "zraku" zvuka u uši slušatelja bez da uznemirava druge ljude u blizini.

Konkretno se radi o "zvučnim džepovima" koji se usmjeruju ka ušima korisnika korištenjem ultrazvučne tehnologije, što smo već vidjeli kod nekih drugih poput Soundlazera i Akoustic Artsa. SoundBeamer zvučnik je sada preimenovan u N1, uoči službenog predstavljanja koje će uslijediti na CES 2022 sajmu u siječnju 2022. godine. Noveto N1 sadrži niz sićušnih pretvarača koji se koriste za fokusiranje zvuka, a skriveni su iza presvlaka od tkanine i smješteni s obje strane upravljačke ploče sa staklenom prednjom stranom.

Pametni zvučnik prati slušatelja pomoću 3D senzorskog modula i kamere te prenosi ultrazvučne valove za fokusiranje kalibriranog zvuka neposredno izvan ušiju pri razinama zvučnog tlaka do 85 dB, ujedno koristeći 3D prostornu tehnologiju.

Korisnici ne trebaju stajati na mjestu da bi mogli slušati jer ih sustav trackinga prati u realnom vremenu, a Noveto kaže da će ljudi u vašoj blizini čuti sam djelić onoga što dolazi u "vašu glavu", kao što možete vidjeti u ovom videu.

N1 dolazi i s mikrofonima za oblikovanje snopa za fokusirano snimanje zvuka tijekom korištenja aplikacija za komunikaciju ili interakcije s digitalnim glasovnim asistentom (ugrađena je Alexa).

Među opcijama za povezivanje nalaze se Bluetooth, Wi-Fi, USB-C i 3,5 mm priključak, a sustav će se nadograđivati putem bežičnih ažuriranja firmwarea. Dostupna je i popratna mobilna aplikacija za iOS i Android.

Tvrtka kaže da bi serijska proizvodnja trebala započeti sljedeći mjesec, a svoj će zvučnik prvi dobiti podržavatelji kampanje s Kickastartera, dok će slobodna prodaja krenuti nakon CES-a. Cijena na Kickstarteru je iznosila 495 dolara (za Soundbeamer), a za rebrandirani N1 tek treba biti objavljena.

Vezani sadržaji
Ključne riječi zvučnik pametni Noveto N1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->