Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pogledajte kako auto stresa snijeg sa sebe
Članak
Objavljeno: 22.02.2024. 11:01

NIO 

VIDEO: Pogledajte kako auto stresa snijeg sa sebe

Kineski električni auto može voziti po hupserima bez da ih osjetite te stresti snijeg, prljavštinu i vodu sa sebe poput psića.

VIDEO: Pogledajte kako auto stresa snijeg sa sebe

Kineski proizvođač električnih automobila Nio, prošli je mjesec predstavio luksuznu limuzinu Nio ET9 duljine 5,33 metara koja prva koristi 900 V arhitekturu. Vozilo koje se prodaje po cijeni od nekih 100.000 eura, detaljno je opisao portal Vidiauto.

Između ostaloga, Nio ET9 se može pohvaliti baterijom kapaciteta od 120 do čak 600 kWh, koja se za 255 km vožnje može napuniti za samo 5 minuta.

Nio_ET9_04_VIDIClanakVelika

Sada je Nio demonstrirao šasiju ET9 s punim aktivnim pametnim suspenzijskim ovjesom pod nazivom SxyRide, koji omogućuje vozilu da se savršeno prilagođava neravninama na cesti.

To su pokazali na primjeru postavljanja piramide od čaša na prednju haubu automobila u koje je utočen pjenušac. Nakon vožnje po stazi s "kvrgama", niti jedna kap dragocjene tekućine nije se prolila, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Još jedna zanimljiva značajka pametnog aktivnog SxyRide ovjesa je automatsko stresanje snijega, što djeluje kao kad se vaš kućni ljubimac vrati s jurnjave po blatu ili snijegu pa vam u kući napravi nered stresanjem viška "materijala" sa sebe, kao što pokazuju u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nio
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->