Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pro surferi isprobali novu tehnologiju valova
Članak
Objavljeno: 03.11.2018. 12:57

Wavepool 

VIDEO: Pro surferi isprobali novu tehnologiju valova

Tvrtka Surf Lakes predstavlja tehnološko rješenje koje se temelji na ogromnom klipu.

VIDEO: Pro surferi isprobali novu tehnologiju valova

Australska tvrtka Surf Lakes uskoro će u javnu uporabu lansirati prvo umjetno jezero s wavepool tehnologijom koja može istovremeno stvarati 5 različitih vrsta umjetnih valova te posjetiteljima i surferima pružiti 2400 valova u jednom satu.

Glavni dio ovog tehnološkog rješenja predstavlja ogromni klip težine od 1400 tona, što odgovara težini tri Boeinga 747 i nalazi se u središtu jezera smještenog pokraj Yeppoona na obali Capricorn Coast u Queenslandu.

Kako bi se uvjerili da je sustav funkcionalan i da doista može zamijeniti prave valove, inženjeri Surf Lakesa su na završne testove pozvali poznate profesionalne surfere daskaše, koji su ostali ugodno iznenađeni ovim "simulatorom morskih valova" i sretni su što će im ta tehnologinja omogućiti treniranje bez obzira na vremenske uvjete, kao što možete vidjeti u ovom videu

Kako bi nestvarni ugođaj stvaranja valova bio još više naglašen, inženjeri su omogućili da pri uranjanju klipa u vodu počne šiktati para, što mnoge podsjeća na steampunk stroj u stilu Mad Maxa. Moramo priznati da nam čitav ovaj projekt djeluje totalno nadrealno.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam