Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Proizvođač elektronike predstavio 3 električna vozila
Članak
Objavljeno: 18.10.2021. 15:23

Foxconn 

VIDEO: Proizvođač elektronike predstavio 3 električna vozila

Najveći dobavljač elektronike na svijetu predstavio je svoje koncepte sedan, SUV i bus električnih vozila.

VIDEO: Proizvođač elektronike predstavio 3 električna vozila

U svojem računalu, domu ili džepu sigurno imate barem neku komponentu ili gadget koji dolazi od najvećeg dobavljača elektronike na svijetu, tajvanskog Foxconna.

Na vlastitom HHTD21 (Hon Hai Tech Day) događanju Foxconn je predstavio koncepte proizvoda koji se temelje na njegovoj open source hardverskoj i softverskoj platformi MIH Consortium, a ovaj se puta radi o električnim vozilima.

Foxconn te proizvode razvija pod imenom branda Foxtron, u suradnji s tajvanskim Yulan Motorom, Nissanom i Mitsubishijem.

Prototipi uključuju luksuzni sedan, SUV i autobus s oznakama Model E, Model C i Model T, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prvi bi na ceste iduće godine mogao stići autobus Model T za koji kažu da će imati domet od 400 km i maksimalnu brzinu do 120 km/h, a sadržavat će tehnologiju upozorenja za pješake, napredno upravljanje temperaturom i visoku otpornost na udarce.

Foxtron Model C je električni SUV koji će biti dostupan na tržištu 2023. godine, a odlikuje ga visoka učinkovitost i ubrzanje od nule do stotke za 3,8 sekundi.

Luksuzni sedan Model E razvija se u suradnji s dizajnerom Pinifarina, a ponuditi će 750 konja snage, ubrzanje 0-100 za 2,8 sekundi i domet od 750 km s jednim punjenjem baterija. 

Fokxconn planira graditi tvornice u SAD-u i Europi u kojima će se proizvoditi električna vozila za ta tržišta.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Foxconn sedan SUV bus HHTD21
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->