Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Project Gameface pokreće se na Androidu
Članak
Objavljeno: 15.05.2024. 16:46

Google I/O 2024 

VIDEO: Project Gameface pokreće se na Androidu

Google je otvorio Android kod za miša koji se koristi bez korištenja ruku grimasama lica.

VIDEO: Project Gameface pokreće se na Androidu

Google je na prošlogodišnjoj I/O konferenciji pokrenuo Project Gameface, 'miša' za igranje bez upotrebe ruku otvorenog koda koji ljudima omogućuje upravljanje pokazivačem računala pomoću pokreta glave i gestikulacija lica. Ljudi mogu podići obrve kako bi kliknuli i povukli ili otvoriti usta kako bi pomaknuli kursor, čineći igranje pristupačnijim.

Na ovogodišnjoj I/O konferenciji Google je rekao da je otvorio "više koda" za Project Gameface, omogućujući razvojnim programerima izradu Android aplikacija koje mogu koristiti tehnologiju.

Projekt je inspiriran pričom streamera videoigara kvadriplegičara Lancea Carra , koji živi s mišićnom distrofijom, progresivnom bolešću koja slabi mišiće. Surađivali su s Lanceom kako bi oživjeli Project Gameface.

"Sada otvaramo više koda za Project Gameface kako bismo pomogli razvojnim programerima u izradi Android aplikacija, kako bi svaki Android uređaj bio pristupačniji.

Preko kamere uređaja sustav neprimjetno prati izraze lica i pokrete glave, pretvarajući ih u intuitivnu i personaliziranu kontrolu, a programeri sada mogu izraditi aplikacije u kojima njihovi korisnici mogu konfigurirati svoje iskustvo prilagodbom izraza lica, veličine pokreta, brzine pokazivača i više", navodi Google i kaže da su za ovo izdanje surađivali s Incluzzom, poduzećem u Indiji koje podržava osobe s invaliditetom, kako bi saznali kako se Project Gameface može proširiti na obrazovne, radne i druge postavke, poput mogućnosti tipkanja poruka obitelji ili traženja novih poslova.

Unutar API-ja postoje 52 vrijednosti oblika lica koje predstavljaju izražajnost 52 geste lica kao što je podizanje lijeve obrve ili otvaranje usta. Neke od ove 52 vrijednosti se koriste za učinkovito mapiranje i kontrolu širokog raspona funkcija, nudeći korisnicima proširene mogućnosti prilagodbe i manipulacije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"U Windows verziji za Project Gameface omogućili smo korisnicima repliciranje uobičajenih klikova. Međutim, u Androidu postoji širi niz mogućnosti koje korisnici trebaju izvršiti. Postoje dodirni događaji koji se unose u OS, a postoje i drugi globalni akcijski događaji kao što su Go Back Switch to Multitasking i Home. Koristili smo Android Accessibility API podržane mobilne radnje kako bismo odredili koje se radnje mogu pružiti korisniku. Trenutno Project Gameface za Android podržava GLOBAL_ACTION_HOME, GLOBAL_ACTION_BACK, GLOBAL_ACTION_NOTIFICATIONS i GLOBAL_ACTION_ACCESSIBILITY_ALL_APPS", ističe Google.

Google je objavio otvoreni izvorni kod projekta na GitHubu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->