Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prophecy je auto s joysticima umjesto upravljača
Članak
Objavljeno: 07.03.2020. 13:21

Hyundai 

VIDEO: Prophecy je auto s joysticima umjesto upravljača

Hyundaijev novi konceptualni električni auto donosi autonomiju i fantastičan aerodinamični oblik.

VIDEO: Prophecy je auto s joysticima umjesto upravljača

Mada je ovogodišnji Geneva Motor Show zbog epidemije koronavirusa otkazan, što je izazvalo puno ljutnje od strane brojnih proizvođača poput Rimca, to nije omelo Hyundai u predstavljanju svojeg novog konceptualnog prototipa pod nazivom Prophecy, s time da je prezentacija obavljena na YouTubeu kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ono što se prvo primijeti kod ovog električnog autonomnog automobila je lijepa crna aerodinamična linija karoserije za koju kažu da omogućuje protok zraka sa strane "poput vode koja prelazi preko kamena".

Prophecy 2

Iznutra je auto izuzetno prostran, a u oči odmah upadaju dvije stvari. Prva je lijepa zakrivljena komandna ploča, a druga što u Prophecyu nećete naći upravljač. Umjesto njega tu su dva joysticka s lijeve i desne strane, smještena na oslonce na kojima vozač odmara ruke, s time da je lijevi integriran u vrata. Prema tvrdnji Hyundaijevih inženjera, mada je auto autonoman, vozač pomoću joysticka može preuzeti potpuno upravljanje nad njim.

Prophecy 3

Sustav za uzimanje zraka kojim se hlade baterije smješten je ispod spojlera, a zrak koji se pušta u kabinu pročišćava se tehnologijom filtriranja koja omogućuje da u autu imate čišći zrak nego što je u okolišu.

U ovom trenutku još nisu poznate tehničke značajke vozila poput snage motora i trajnosti baterija, kao ni planiraju li ga i kada dovesti na prometnice i po kojoj cijeni.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->