Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot kuha rezance u japanskoj podzemnoj
Članak
Objavljeno: 25.03.2020. 09:40

Tokio 

VIDEO: Robot kuha rezance u japanskoj podzemnoj

Pomoćni robot kuhar testira se u stanici podzemne gdje kuha kapacitetom od 40 porcija dnevno.

VIDEO: Robot kuha rezance u japanskoj podzemnoj

Japanska robotička tvrtka Connected Robotics udružila se s lancem brze prehrane Sobaichi, kako bi u jednoj stanici podzemne željeznice u Tokiju provodila testove robota koji kuha tradicionalne "soba rezance" izrađene od heljdinog i pšeničnog brašna.

Robot je u stanju skuhati 40 porcija rezanaca na sat, što odgovara brzini ljudskih kuhara. Obzirom da robot kuhar zasad ne može raditi ništa drugo nego uranjati rezance u vruću vodu i potom ih hladiti u hladnoj, pa bez pomoći ljudi ne bi mogao samostalno pripremati jela, nismo baš uvjereni koliko je isplativ, kao što možete vidjeti u ovom videu.

No bez obzira na to, ovo ponovno pokazuje usmjerenost Japana ka angažmanu robota na mnogim poslovima, posebice onim za koje je teško pronaći ljudsku radnu snagu. Vjerujemo da je to Japancima važnije nego ušteda novca, pa budite sigurni da će njihovi roboti uskoro kuhati sve, pa možda i prodavati hranu samostalno. Ako ništa drugo barem vas ne mogu zaraziti virusima.

Akimasa Yasue, kuhar u podzemnoj za koga robot radi kaže da mu već puni znači šte više ne riskira opekotine od vruće vode, a robot je u stanju činiti i druge dosadne stvari poput pranja posuđa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->