Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot printa pixelart s Lego kockicama
Članak
Objavljeno: 20.06.2024. 15:14

Pixelbot 3000 

VIDEO: Robot printa pixelart s Lego kockicama

YouTuber i fanatični ljubitelj Lego kockica koristio je AI da robota izrađenog od kockica nauči raditi pixelart kreacije.

VIDEO: Robot printa pixelart s Lego kockicama

Ljubitelji Lego kockica oduvijek žele stvarati svoje originalne kreacije, a mnoge posebice zanima kreiranje umjetničkih pixelart slika u kojima se umjesto kista i boje koriste najpoznatije kockice na svijetu.

Poznati YouTuber i ljubitelj svega vezanog uz LEGO, Nizozemac Sten koji vodi kanal Creative Mindstorms, stvorio je Pixeelbot 3000 robota, u potpunosti napravljenog od Lego dijelova, koji 'ispisuje' pixelart koristeći ulazne podatke iz AI generatora slika.

Stvaranje Pixelbota uključivalo je mnogo pokušaja i pogrešaka, nešto što Sten neprestano pojašnjava kroz videozapis, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon više pokušaja Stan je izvorni mehanizam zupčaste letve i zupčanika koji je pomicao platformu zamijenio vijčanim dijelovima, a nakon što je usavršio uređaj, radio je na softveru koji ga pokreće.

Koristeći Python, YouTuber je napisao kod koji je izvornu sliku visoke rezolucije od 1024 x 1024 podijelio u mrežu 32 x 32 i odabrao boju središnjeg piksela svakog prostora kako bi poboljšao oštrinu rezultirajućeg mozaika, a potom je natjerao stroj da prijeđe svaki piksel na izvornoj slici, odabere najbližu boju i zamijeni je bojom prilagođenom Legu.

Budući da stroj mora biti iznimno precizan kada postavlja svoje kocke, Sten je dodao senzore za dodir, a kodiranje je tjeralo uređaj da se zaustavi kad mu ponestane bilo kakve boje.

dave

Posljednji korak bio je odabir slike za ispis, a Sten je tu odluku prepustio svojoj drugoj kreaciji, Daveu, prvoj Lego robotskoj glavi na svijetu pokretanoj umjetnom inteligencijom. Dave je sam odlučio da bi slika trebala predstavljati "čudnog robota koji drži suncokret".

Ukratko rečeno, Stan je napravio robota koji se sam igra s robotom koji "printa" pixelart slike od kockica.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Creative Mindstorms
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->