Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samobalansirajući električni skateboard
Članak
Objavljeno: 12.01.2014. 12:52

CES 2014 

VIDEO: Samobalansirajući električni skateboard

Onewheel je inspiriran hoverboardom iz filma Povratak u budućnost.

VIDEO: Samobalansirajući električni skateboard

Posjetitelji ovogodišnjeg CES 2014 sajma mogli su vidjeti svakakve gadgete i hi-tech igračke, a među zanimljivim proizvodima startupova, našao se i neobični skateboard Onewheel, kalifornijske tvrtke Future Motion, koji predstavlja prvi samobalansirajući električni skateboard s jednim kotačem na svijetu.

Autori ovog skateboarda navode kako su željeli stvoriti proizvod po uzoru na hoverboard iz filma Povratak u budućnost, koji će podjednako biti jednostavan za korištenje početnicima kao i prekaljenim skaterima.

Sve što trebate savladati za vožnju je popeti se na njega i on će se potom automatski prilagoditi vašim pokretima. Kada se nagnete prema naprijed, Onewheel će ubrzavati, a ako težinu prebacite prema natrag, usporiti će, kočiti, ili se kretati unatrag.

Motor koji pokreće njegov jedini kotač prima podatke o vašem kutu nagiba od ugrađenog procesora čiji algoritmi obrađuju podatke koje dobivaju od žiroskopskih i akcelometarskih senzora.

Onewheel će vam omogućiti maksimalnu brzinu do 20 km/h, a baterija će izdržati između 6,5 i 13 prijeđenih kilometara. Standardnim punjačem bateriju možete napuniti za 2 sata, a brzim za 20 minuta.

Ekipa Future Motiona kaže kako će svaki početnik savladati vožnju za samo nekoliko minuta, te ističu kako zbog samo jednog pokretnog elementa, kotača, osjećaj vožnje prilično podsjeća na vožnju snowboarda.

Isporuke prvih Onewheel skateboarda će započeti u rujnu ove godine, a prodavati će se po cijeni od 1.299 dolara (7.262 kn).  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->