Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Shakespeareova Oluja kao VR predstava
Članak
Objavljeno: 07.07.2020. 14:51

VR drama 

VIDEO: Shakespeareova Oluja kao VR predstava

VR inačica poznate drame je interaktivna animirana predstava u obliku video igre.

VIDEO: Shakespeareova Oluja kao VR predstava

Prošle godine prilično pažnje u VR svijetu je privukla igra The Under Presents u kojoj su se povremeno pojavljivali živi glumci, što je predstavljalo novost u VR gamingu.

Studio Tender Claws koji je zaslužan za tu igru, usko će lansirati novu VR predstavu koja će taj koncept još malo proširiti.   

Ovaj puta će se raditi o adaptaciji drame Oluja (The Tempest) velikog Williama Shakespearea, koja će radnjom i pričom povezati zbivanja iz originalne drame s današnjim vremenom.

Radnja će pratiti glumca koji je trebao tumačiti ulogu čarobnjaka Prospera koji na pustom otoku živi sa svojom kćerkom, slugama, nakaznim robom Calibanom i duhom Arijelom. Predstava je  zbog COVID-19 pandemije otkazana, no održat će se s jednim glumcem za mali broj gledatelja. Kada uđete u igru biti ćete gledatelj koji je došao u kazalište, no ubrzo ćete otkriti da i sami postajete neki od likova Oluje, a kako će to funkcionirati možete vidjeti u ovom videu.

 

Jedna od zanimljivosti je u tome što će svaka predstava biti drugačija, a developer navodi da će se tijekom svakog sata održavati po više izvedbi istovremeno i niti jedna se neće ponavljati, što znači da ćete imati priliku tumačiti razne likove u Shakespeareavoj drami.  

Karte za The Under Presents: Tempest kreću u prodaju 9. srpnja 2020., a "predstave" će se održavati do kraja rujna. Jedna karta košta 15 dolara i uključuje multiplayer dio igre. Za uživanje u VR Oluji trebat će vam Oculus Quest ili Rift headset. Ako želite isprobati kako će ovo funkcionirati, na raspolaganju imate besplatnih 30 minuta demo igranja.

I za kraj jedan poznati citat iz Oluje: Pakao je prazan i svi su vragovi ovdje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->