Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Super jahta s helikopterom i podmornicom
Članak
Objavljeno: 12.08.2019. 11:21

Esquel 

VIDEO: Super jahta s helikopterom i podmornicom

Ogromna super jahta može u komadu otploviti od Arktika do Antarktike.

VIDEO: Super jahta s helikopterom i podmornicom

Nizozemska tvrtka za proizvodnju luksuznih jahti iz Alblasserdama Oceanco predstavila je koncept svoje najnovije jahte namijenjene prvenstveno istraživačima pod nazivom Esquel.

Oceanco-Esquel 3

Ova jahta dužine od 105 metara posjeduje parkiralište za terenske automobile, helipad te pristaništa za glisere i podmornicu, a razvijena je za potrebe istraživačkih misija pa se u nju mogu integrirati raznovrsni tipovi znanstvenih laboratorija, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Super jahta vrijednosti od 10 milijuna eura bez zaustavljanja i uzimanja goriva može preploviti svijet od Arktika do Antarktike brzinom od 15,6 nautičkih čvorova, a pogodna je za ekspedicije u raznim dijelovima našeg planeta.

Oceanco-Esquel 4

Ispod njezine glavne palube od 200 kvadratnih metara nalazi se zatvoreni bazen i kompletno opremljeni welness centar, pa kažu da objedinjava dva svijeta, luksuzna krstarenja i najsuvremenije istraživačke kapacitete, a njezin teretni prostor se može prenamijeniti i za prijevoz kontejnera raznih veličina.

Oceanco-Esquel 5

Također ističu da će jahta predstavljati idealnu platformu za morske biologe i organizacije koje se bave očuvanjem mora, koje će imati na raspolaganju svu opremu za provođenje znanstvenih studija.    

Modularni stil gradnje omogućuje joj i prenamjenu svih drugih prostora prema potrebi, što uključuje putničke kabine, luksuznu blagovaonicu, dvoranu za konferencije i urede.

Oceanco-Esquel- 6

Što se pogona tiče, kažu da je opremljena održivim dizel-električnim sustavom koji omogućuje autonomne operacije širom svijeta s dometom od 7000 nautičkih milja, a nosivost joj iznosi 5000 registarskih tona.

Interijer jahte kreirala je dizajnerica Gina Brennan, dok je za eksterijer zaslužan studio Timur Bozca Design koji je razvio strukturu sposobnu za vožnju kroz led kako bi se omogućila i polarna istraživanja.

Obzirom da jahtama tvrtke Oceanco treba oko 5 godina dok iz faze koncepta prijeđu u tržišni model, vjerojatno je još neko vrijeme nećemo vidjeti ispred riječke ili dubrovačke luke.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->