Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Vision S 02 je auto s 5G
Članak
Objavljeno: 05.01.2022. 13:00

CES 2022 

VIDEO: Vision S 02 je auto s 5G

Sonyev električni SUV donosi autonomnu vožnju, 5G povezivost i prostor za 7 osoba.

VIDEO: Vision S 02 je auto s 5G

Sony je na ovogodišnjem CES-u predstavio koncept svojeg električnog SUV automobila Vision-S 02, koji je razvijen na platformi za električne aute prikazanoj na CES-u prije dvije godine.

Električni SUV prepun je senzora, uključujući CMOS senzore kamera i LiDAR koji se koriste za sustav autonomne vožnje razine 2+ koji se već testira na javnim prometnicama u Europi.

1

U prostranoj kabini u kojoj se udobno može voziti 7 osoba nalazi se također obilje pametnih sustava uključujući senzore za prepoznavanje lica vozača, a tu je i podrška za gestualne i glasovne komande kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga auto će imati i 5G povezivost kako bi se omogućile automatske "over-the-air" nadogradnje softverskog sustava i funkcije na daljinu koje Sony razvija u suradnji sa svojim partnerima.

Mada je Vision-S 02 zasad samo konceptualno vozilo, Sony ima ambicije postati značajan igrač u auto industriji i prodavati svoja vozila na globalnom tržištu automobila.  

2

U proljeće ove godine namjerava pokrenuti svoju novu tvrtku pod nazivom "Sony Mobility Inc." koja će se baviti ulaskom na tržište električnih vozila.

Prije nekoliko godina nismo ni sanjali da bi Sony jednog dana mogao postati konkurencija Mercedesu i BMW-u.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony CES 2022 Vision-S 02
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->