Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Volocopter taksi s posadom leti u Seulu
Članak
Objavljeno: 12.11.2021. 14:11

Leteći taksi 

VIDEO: Volocopter taksi s posadom leti u Seulu

Volocopter 2X prešao je oko 3 km u prvom testnom letu s posadom iznad zračne luke u Seulu.

VIDEO: Volocopter taksi s posadom leti u Seulu

Njemačku tvrtku Volocopter pratimo već duže od 5 godina jer je ona jedna od prvih privatnih aeronautičkih kompanija koje su počele razvijati električne leteće taksije koji se temelje na multirotor sustavima.

Najnoviji model tvrtke, Volocopter 2X sada je načinio još jedan korak dalje, izvođenjem prvog leta s posadom u Južnoj Koreji, na nebu iznad zračne luke u Seulu.

Tijekom ovog testa Volocopter 2X je letio na visini od 50 metara i ukupno prešao udaljenost od 3 km, postigavši maksimalnu brzinu od 45 km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Let se odvio u sklopu događanja pod nazivom "Open the Urban Sky", pod organizacijom južnokorejskog ministarstva infrastrukture i transporta MOLIT, koje želi da se u toj zemlji uvede prva komercijalna usluga prijevoza putnika letećim taksijima.

UAM_Flight_Korea_1-scaled

To im neće biti jednostavno izvesti jer veliki novac na tu tehnologiju troše i šeici u Dubaiju, koji također žele postati predvodnici nove transportne tehnologije, a dio svojeg bogatstva su uložili i u Volocopter. 

Bit će zanimljivo vidjeti tko će prvi u svijetu pokrenuti leteću taksi služnu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->